xcounter
#

У Су-57 російських "ВКС" з’явився компаньйон: до "повітряних боягузів" приєднався ще один літак

66162
У Су-57 російських "ВКС" з’явився компаньйон: до "повітряних боягузів" приєднався ще один літак

"ВКС" РФ бояться використовувати свої сучасні літаки на полі бою

Збройні Сили України за попередню добу, 14 вересня, "демілітаризували" одразу чотири літаки окупантів. Як розповідають у Командуванні ПС ЗСУ, один з літаків було знищено на східному напрямку, йдеться про штурмовик Су-25 "ВКС" РФ, ще три – на півдні України (бомбардувальники Су-24). Також за добу було збито один безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня.

У цьому повідомленні варто звернути увагу на такий факт – за добу було збито одразу три російські бомбардувальники Су-24 (модифікація у повідомленні не уточнюється). Крім того, якщо звернути увагу на попередні повідомлення від Командування ПС ЗСУ, то ми побачимо, що 13 вересня було збито ще один Су-24.

Читайте також: Рашисти так стрімко тікали з Харківщини, що залишили "підказку" для кращого знищення їх Су-30СМ (фото)

Таким чином, за дві доби підрозділи нашої ППО приземлили одразу чотири бомбардувальники Су-24 "ВКС" РФ. Звідси можна зробити висновок, що рашисти активно застосовують свої Су-24 у бойових діях.

су-34
Збитий російський Су-34, фото ілюстративне

Але чому російська армія використовує ці літаки, коли у них є значно новіші та ефективніші Су-34? Відповідь може бути зовсім простою, якщо подивитися на втрати російської авіації, які фіксує портали Oryx.

А там картина вимальовується наступна: з початку повномасштабної війни ворог втратив щонайменше 12 своїх Су-34 – з усіх типів літаків це другий показник за кількістю втрат, більше лише у штурмовика Су-25 – 22 одиниці. Наголошуємо – це лише підтверджені за фото та відео втрати.

Водночас з відкритих джерел можна дізнатися, що станом на 2020 рік в окупантів було в активі 122 літаки Су-34, тому втрата навіть двох-трьох десятків цих літаків буде досить відчутною.

Звідси можна зробити досить простий висновок – окупанти бояться використовувати свої новітні Су-34 на полі бою і тому "випускають" у повітря свої Су-24.

Читайте також: Су-34 рашистів втікав від своєї ж ППО: окупанти "вправно" приземлили 36 млн доларів