xcounter
#

Рашисти так стрімко тікали з Харківщини, що залишили "підказку" для кращого знищення їх Су-30СМ (фото)

116154
Рашистський Су-30СМ із комплексом САП-518 "Регата", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Су-30СМ із комплексом САП-518 "Регата", ілюстративне фото довоєнних часів

Російський комплекс для "нейтралізації ППО" виявився безсилим проти ЗРК Повітряних Сил України

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – під час боїв на Харківщині протиповітряна оборона України знищила зокрема ворожий винищувач Су-30СМ, під який було підвішений комплекс радіоелектронної боротьби САП-518 "Регата".

Збитий літак мав бортовий номер 32 "Червоний" та реєстраційний номер RF-81773, його уламки були знайдені в районі міста Ізюм. І схоже, що окупанти навіть не задумувались над тим, що їм слід прибрати уламки своєї "чудо-зброї" із зони майбутніх боїв. Тепер, як бачимо, комплекс САП-518 "Регата" став черговим здобутком ЗСУ в результаті успішного наступу на Харківщині.

Читайте також: РФ може знадобитись 20 років, щоб відновити втрати по літакам під час війни проти України

Як можемо прочитати у відкритих джерелах, комплекс САП-518 "Регата" призначений для "викривлення" радіолокаційного сигналу від літака-носія, ускладнювати захоплення літака-носія для РЛС ворога та збивати з курсу зенітні ракети, які можуть бути націлені на носія цього контейнера.

Простіше кажучи - САП-518 "Регата" мала би зробити свій Су-30СМ буквально невразливим для засобів протиповітряної оборони ЗСУ. Але тут, як завжди, щось у рашистів "пішло не так".

Схема розміщення елементів комплексу САП-518 "Регата" на Су-30СМ, ілюстративне зображення з відкритих джерел

У відкритих джерелах САП-518 також може проходити під індексом "Хибины-У". За деякими даними, вперше російські Су-30СМ із такими системи "засвітились" ще в 2015 році, активніше своє "вундерваффе" під індексом САП-518 росіяни почали "піарити" в 2018 році. Старіші версії цієї системи, "Хибины-10В" та "Хибины-10М", використовуються на рашистських Су-34 та Су-35С відповідно.

Очевидно, що українські фахівці разом із своїми американськими колегами дотошно вивчать САП-518 "Регата", котрий вперше став нашим трофеєм. І так виходить, що рашисти настільки стрімко тікали з Харківщини, що залишили по собі "підказку", як краще знищувати ворожі Су-30СМ та інші рашистські ударні літаки.

Рашистські Су-30СМ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Як рашисти змарнували свої ракети Х-31П та Х-58, і не змогли знищити нашу ППО