xcounter
#

У США сподіваються, що через рік більш як втричі збільшать виробництво 155-мм снарядів

4610
Фото — U.S. Army
Фото — U.S. Army

Йдеться про виробництво 100 тисяч 155-мм боєприпасів на місяць або ж 1,2 млн на рік

Після того, як у США зрештою прийняли масштабний пакет допомоги Україні на 61 млрд доларів, включно з оборонною допомогою, в Армії США прогнозують значне зростання виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів — про це вчора, 24 квітня, заявив заступник начальника штабу армії США генерал-лейтенант Джеймс Мінгус.

"З урахуванням доповнення, яке, на щастя, було прийнято вчора ввечері [23 квітня], до наступного літа ми досягнемо [виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів] у 100 000 одиниць", — відзначив він на події від аналітичного Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), його слова цитує видання Defense One.

Читайте також: Стало відомо, скільки Bradley та іншої бронетехніки увійшло у пакет допомоги на 1 млрд від США

155-мм артилерійські боєприпаси
Фото — U.S. DoD

Мінгус наголошує, що фактично йдеться про зростання у понад три рази у порівнянні з сьогоднішніми показниками — очікується, що у цьому місяці американська "оборонка" випустить 30 000 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм. А якщо порівнювати з показниками до лютого 2022 року — то шестикратне.

Ще минулого року керівник закупівель Армії США Дуг Буш відзначав, що країна розширює виробничі потужності і планує відкривати нові в Арканзасі, Канзасі і Техасі. Зокрема в останньому випадку інвестиції у виробничий об’єкт збільшили "пропускну здатність і продуктивність виробництва снарядів на 83%", про що нещодавно заявила гендиректор General Dynamics Фібі Новакович (компанія керує артилерійськими заводами від імені Армії США).

У виданні також наголошують на доволі важливому аспекті, що виробництво артилерійських снарядів у США контролюється безпосередньо урядом на противагу, наприклад, Європі, де уряд не може напряму надавати вказівки оборонним компаніям розширяти свої виробничі потужності.

Збільшення виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів у США критично важливе для України. Нагадаємо, що вони зокрема увійшли у перший пакет оборонної допомоги від США на 1 млрд доларів у рамках загальної допомоги на 61 млрд доларів.

Читайте також: Скільки ATACMS таємно поставили Україні і як ЗСУ дійсно блискавично били ними рашистів