xcounter
#

У США оцінили здатність України "перетворювати розвіддані на потужні удари по ворогу"

10418
У США оцінили здатність України "перетворювати розвіддані на потужні удари по ворогу"

Та зробили проміжні висновки з війни в Україні

Армійські чиновники з США розповіли про проміжні уроки, які можна винести з війни України з Росією.

Так, як розповідають у виданні Defense News, війна в Україні підтвердила низку пріоритетів американських військових у галузі технологічної модернізації.

Читайте також: Javelin у дії: українське сафарі на ворожі танки йде не тільки із "Стугни-П" (відео)
гаубиця M777
Перші успіхи M777 в Україні: знищена САУ рашистів

Так, передусім американські військові відзначають важливість "точного вогню на великі відстані", натякаючи на "здатність України перетворювати бойові розвіддані на потужні удари по ключових російських командирах та техніці".

"Ми бачимо цінність цього... можливість потопити кораблі, здатність уражати командні пункти", – зазначив начальник штабу Сухопутних військ США Генерал Джеймс МакКонвілл.

крейсер "Москва"
Знищений ракетами "Нептун" крейсер "Москва"

Він також наголосив на ефективність безпілотників на полі бою – як військових, так і модифікованих серійних комерційних пристроїв, а також систем, які можуть протидіяти цим безпілотникам. "З обох сторін конфлікту з’явилося багато відео, на яких видно, як дрони коригують вогонь", – йдеться у повідомленні.

bayraktar TB2
Удар Bayraktar TB2 по ворожій цілі

Крім технологій, начальник штабу також відмітив важливі тактичні уроки, такі, як очевидна нездатність РФ ефективно інтегрувати бронетехніку та піхоту на тактичному рівні, що робить їх машини вразливими для переносних ПТРК, таких як Javelin та NLAW.

"У нас є кращі танки і бронетранспортери, але для мене важливе й те, як ви їх використовуєте", – зазначив МаКонвілл, додавши, що армія також активно працює над встановленням системи активного захисту на свої машини.

"Я думаю, ми знаходимося в набагато кращому становищі, ніж РФ", – підсумував МакКонвілл.

Читайте також: За відсутністю Bayraktar TB2: у РФ перетворили "Орлан-10" на кустарний ударний БПЛА