xcounter
#

Javelin у дії: українське сафарі на ворожі танки йде не тільки із "Стугни-П" (відео)

8765
Javelin у дії: українське сафарі на ворожі танки йде не тільки із "Стугни-П" (відео)

ЗСУ активно використовують ПТРК FGM-148 Javelin, але зробити з ним видовищне відео трохи складніше

Бійці Збройних Сил України показали чергові епізоди знищення танків окупантів за допомогою ПТРК Javelin. І хоча цей протитанковий комплекс, завдяки допомозі країн-союзниць, доволі розповсюджений у війську, але він майже не потрапляє на відео, особливо із справжньою зіркою - "Стугна-П".

Причина цього вкрай банальна - не так видовищно, бо розробка КБ "Луч" дозволяє яскраво зафіксувати роботу оператора у всіх деталях. Тому, зокрема, бійці 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади до відео з пуском доклали запис с дрона.

Читайте також: Пекельне відео, як ТРО знищили найновіший Т-90М "Прорив" - розбираємо по кадрах

Лише завдяки цьому можливо побачити, що після удару Javelin, прикрашений zюквами танк рашистів перетворився на палаючий металобрухт.

Також своє застосування Javelin днями продемонстрували бійці 30-ої окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького. На відео добре видно пуск з доволі зручної позиції на вершині пагорба після якого ракета швидко пікірує на танк противника та знищує його ударом з гори.

Після таких відео, які так само дивляться самі рашисти, які чудово розуміють, що їх чекає у бою проти ЗСУ, стає зрозумілим їх бажання "тюнінгувати" свої танки всіма доступними методами. Особливо після того, як "несподівано" виявилось, що "мангали" та "мішки" не допомагають.

Тому креатив у рашистів пішов далі - наварювати додатковий динамічний захист до штатного. Навіть на гумові щитки на гусеничній полиці.

Читайте також: Ленд-ліз для України підписано: яку зброю отримаємо та коли оплачувати