xcounter
#

Пекельне відео, як ТРО знищили найновіший Т-90М "Прорив" - розбираємо по кадрах

Пекельне відео, як ТРО знищили найновіший Т-90М "Прорив" - розбираємо по кадрах
52629

Епізод зі знищенням Т-90М "Прорив" територіальною обороною розібрали по полицях

Було опубліковано відео знищення новітнього рашиського танка Т-90М "Прорив", який був знищений 4 травня у районі Старого Салтіва на Харківщині.

Як виявилось танк окупантів навіки спинили бійці 227 батальйону 127 бригади територіальної оборони, які влучили у нього зі шведського гранатомета Carl Gustaf.

Читайте також: Ленд-ліз для України підписано: яку зброю отримаємо та коли оплачувати

Ця інформація збігається з оприлюднненою командуванням територіальної оборони, яке повідомило про знищення з гранатометів МТЛБ та "ворожого танка" додавши до цього світлини з Т-90М. Що ще раз говорить, що наші бійці навіть не знали що проти них кинуто у бій справжню вершину рашиської "аналоговнетності", а просто знищили його зі звичайних гранатометів.

Водночас Defense Express покадрово розібрав відео з дрона і може зробити припущення, що бій виглядав наступним чином.

Ворога, який рухався на Старий Салтів силами ротної тактичної групи з декількома танками та бойовими машинами піхоти зустріли у вкрай вдалому місці - у звуженні. Водночас розуміючи загрозу, першим рашисти відправили свою найзахищенішу бойову одинцю - Т-90М.

На моменті початку запису видно, що декілька машин вже вийшли із бою та відходять на повній швидкості, ще чотири повернуті до фронту, але стоять на місці. Тобто атака вже пішла не за планом. Потім ведучий танк Т-90М вибухає.

Якщо вкрай уважно розглянути цей момент, то можливо побачити, що причиною вибуху міг стати постріл танка, який стояв за Т-90М. Видно і спалах і піднятий пострілом пил.

Звісно існує вірогідність, що вибух Т-90М просто спивав, а Т-90М уражений українськими бійцями. Але не можливо відкидати, що такий friendly fire мав місце. Причиною його могло бути те, що уражений із гранатомета найновіший танк РФ був підбитий та втратив хід. Але рашисти, розуміючи, що евакуювати його не можливо і він стане трофеєм ЗСУ прийняли рішення самостійно підірвати свою ж машину.

Т-90М
Т-90М на параді

Також існує ще одна причина такої стрільби, яка зустрічається в рашиській армії - вбивство командира власного підрозділу. Те що саме командир обрав собі найновіший танк з кращими прицільними приладами та засобами спостереження цілком логічне. А бажання мотивувати йти в атаку у стилі "всі за мною", часом для рашиських командирів є одним з небагатьох методів впливу на підрозділ, окрім створення загороджувальних загонів.

т-90м
Скоріш за все Т-90М зазнав двох детонацій - палива та боєприпасів у ніші за баштою, а потім боєприпасів у "каруселі" автомату заряджання. Останній вибух змістив та "розгорнув" башту

В цих умовах, коли атака вже захлинулась, а піхота, яка має прикривати танки, вже втекла, ватажок окупантів міг вимагати атакувати далі та погрожувати трибуналом. В результаті - був вбитий своїми у спину.

Яка версія найближча до реальних обставин - не відома. Але результат відомий у будь-якому випадку - новітній танк РФ знищено.

Читайте також: Чергова спроба рашистів форсувати Сіверський Донець провалилась: історія двох фото з дрону