xcounter
#

У РФ "знищили" бронепотяг з Patriot, цим пояснили удар по залізничному вокзалу у Херсоні

59639
Напевно саме так у фантазіях росіян виглядає потяг з Patriot
Напевно саме так у фантазіях росіян виглядає потяг з Patriot

У питанні не просто виправдання, а героїзації своїх воєнних злочинів у РФ пробили чергове дно

Запущене відомим "вечного полета" російським воєнкором Fighterbomber припущення, що українські бійці поставили ЗРК Patriot на потяг отримало продовження. Й тепер у РФ оголосили про "успішне знищення" потягу з цим ЗРК, про що пишуть російські державні ЗМІ.

Й попри найвищий рівень маячні, це насправді значно мерзенніше ніж здається. Бо тим самим у РФ виправдовують удар 26 грудня по залізничному вокзалу у Херсоні, коли там перебував евакуаційний потяг. У результаті цього терористичного удару загинув один поліціянт, поранено 4 цивільні особи.

Читайте також: Скільки США виділили озброєння для України загалом за 2023 рік: сотні одиниць бронетехніки та понад 1 млн снарядів й не тільки

херсон залізничний вокзал
Залізничний вокзал Херсону після обстрілу 26 грудня

Й саме там, на цивільному вокзалі у центрі Херсону, як заявляють у РФ, "знаходився" ЗРК Patriot, особовий склад та, чомусь, британські інструктори. Де логіка у цьому повідомленні - краще взагалі не цікавитись. Але саме такі повідомлення від окупантів цілком демонструють, як рівень російської пропаганди, так і бажання російського населення вірити у такі повідомлення.

Зрештою на фоні різанини російської авіації за останні дні, знищення великого десантного корабля "Новочеркасск", у РФ намагаються вигадати собі будь-які перемоги. Наприклад, продовжують збивати українську авіацію "накрутивши лічильник" до понад 560 літаків з 79 наявних за оцінками Military Balance на 2021 рік. Тобто у Москві впевнено пішли на восьме "коло". А кількість у 560 "бортів" - це вже понад половини усіх літаків у повітряних силах США.

Також у офіційних зведеннях від міноборони РФ, фігурують й інші абсолютно фантастичні цифри у "знищених" 14,3 тисячі танків та інших бронемашин, 442 ЗРК, 8,7 тисячі артилерійських та реактивних систем.

Й на фоні цього залишається лише питання, коли ця кількість перевищить все наявне озброєння у країнах НАТО загалом. Бо, наприклад, у США у сухопутних військах загалом близько 5 тисячі артилерійських систем включно з 2,5 тисячами мінометами.

Але, знов таки, у Кремлі офіційно можуть називати будь-які цифри, додавати "неофіційні дані", які все одно тиражуються державними російськими ЗМІ, які російське населення буде залюбки споживати. А паралельно з цим навіть не виправдовувати, а героїзувати свої воєнні злочини наймерзеннішим шляхом.

Читайте також: Скільки у РФ залишилось великих десантних кораблів у Чорному морі й чому їх важливо рахувати
ТЕГИ ВійнаЗРК