xcounter
#

У РФ за втрату Лимана дають нову посаду, але тільки якщо на генерала "накричав Кадиров"

2349
Коли отримав нову посаду за свої поразки
Коли отримав нову посаду за свої поразки

У РФ знову "дивують" призначенням на вищі посади генералів, які "проявили" себе під час війни в Україні

Російський "сумнозвісний" генерал-полковник Алєксандр Лапін отримав нову посаду в армії РФ – як повідомляють російські ЗМІ з посиланням так зване міноборони країни, він був призначений начальником головного штабу сухопутних військ ЗС РФ – і ця подія є сама по собі доволі "комічною" і навіть показовою, з урахуванням "подвигів" цього генерала в Україні.

лапін генерал
Генерал Лапін, фото ТАСС

Нагадаємо, що станом на початок так званої російської "спецоперації", тобто – повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року – Лапін був командувачем Центральним військовим округом РФ (ЦВО).

Читайте також: Хаотичні пертурбації у командуванні військами РФ: під час боїв за Лиман міноборони РФ вп'яте змінило командувача Західного військового округу

Відзначився низкою "подвигів", як от нагородив "медаллю Жукова" свого сина, підполковника, командира 1-го танкового полку 2-ї мотострілецької дивізії, який провалив наступ на Суми та Чернігів. А в липні вже сам отримав звання "героя Росії".

Але найцікавіша історія з Лапіним наступна – після ганебної поразки на Харківщині генерала активно "атакував" Кадиров, звинувачуючи його зокрема у втраті Лимана, і після цього Лапіна зрештою було відсторонено від командування ЦВО у листопаді 2022 року.

кадиров лапін
Кадиров розкритикував Лапіна зокрема за втрату Лимана

І от, як виявилося, відсторонення тривало трохи більш як два місяці – і тепер Лапін повертається на нову посаду, яку цілком справедливо можна назвати "підвищенням". Як слушно зауважують в InformNapalm, це призначення передусім можна таким собі "реваншем у битві з колективним Кадировим", водночас у РФ вже починають критикувати призначення "генерала-лузера" і загалом некомпетентного командувача на нову посаду.

Читайте також: Кадиров висунув ультиматум Кремлю: або зміна "стратегії операції" або він буде "роз'яснювати"