xcounter
#

Командувача Центральним військовим округом РФ Лапіна все ж так замінили після "атаки" Кадирова

2634
Генерал-полковник Лапин
Генерал-полковник Лапин

Замість Лапіна команувати ЦВО тимчасово призначили Лінькова

Александра Лапіна (Лапин), який з 2017 року очолював Центральний військовий округ та командував угрупуванням армії РФ "Центр", скоріш за все, все ж таки відсторонений від посади.

Попри те, що інформація про його заміну на рівні чуток з'явилась ще наприкінці жовтня, зараз його офіційно заміняє у статусі тимчасово виконувачем обов'язки, генерал-майор Александр Ліньков (Линьков), який обіймає посаду очільника організаційно-мобілізаційним управління Центрального військового округу.

Читайте також: Кремль призначив Суровікіна командувачем всіма угрупуваннями армії РФ: що про нього відомо
генерал-майор Александр Ліньков
Генерал-майор Александр Ліньков

Поки офіційно повідомляється, що це пов'язано з тритижневою відпусткою Лапіна, який, мовляв, з перших днів на передовій й має "підлікуватися". Але такий похід на "лікарняний" є традиційним шляхом посадовців для уникнення звільнення.

Звісно причини кадрового рішення, особливо з урахуванням нагородження Лапіна "зіркою Героя РФ" у липні, ніхто називати не буде. Але треба нагадати, що угрупування рашиських військ "Центр" спочатку діяло на Харківщині та дерлось до Києва, штурмувало Лисичанськ та Сєверодонецьк, а зараз намагається втримати окуповане Сватове та північ Луганської області.

Але те, що Лапіна саме "збили" жодних сумнівів немає, бо саме його персонально критикував Кадиров та ватажок "вагнерівців" Пригожин. Водночас така критика могла бути вже свідченням розуміння "куди дме вітер" та інформації про потрапляння Лапіна у "опалу" Путіна.

кадиров лапін
Кадиров розкритикував Лапіна зокрема за втрату Лимана

Щодо нового т.в.о командувача Центральним військовим округом, то Александр Ліньков поки вбачається або тимчасовою технічною кандидатурою, тим паче, що зараз однією з головних задач Кремля є забезпечення мобілізацій та призову на строкову службу. Водночас не виключено, що Кремль поділить позиції командувача Центрального військового округа та угрупуванням військ "Центр".

Читайте також: Кремль продовжує чистку генералів: звільнено командувача Східним військовим округом, який був на посаді менше року