xcounter
#

У РФ оголосили "завершення мобілізації" і після цього набрали ще 18 тисяч: як швидко вони їдуть на утилізацію в Україну

1283
У РФ оголосили "завершення мобілізації" і після цього набрали ще 18 тисяч: як швидко вони їдуть на утилізацію в Україну

Так звана "часткова мобілізація" продовжується, хоч і з дещо нижчими темпами

Ще 28 жовтня міністр оборони РФ Шойгу повідомив про завершення так званої "часткової мобілізації", яка стартувала РФ 21 вересня цього року і запам’яталася передусім бійками по дорозі та утилізацією ще в літаку, а також серйозними проблемами із забезпеченням.

мобілізація мобіки
РФ, попри "завершення мобілізації", продовжує набирати гарматне м’ясо для війни

Шойгу доповів, що усього нібито було мобілізовано 300 тисяч осіб, середній вік яких становить 35 років. Водночас з них 218 наразі проходять бойову підготовку на полігонах, а ще 82 вже відправили в так звану "зону проведення спецоперації", тобто на війну з України. І з них 41 тисячі вже беруть безпосередню участь у боях.

Читайте також: "ПВК Вагнера" хоче власну бойову авіацію, і тут їм допоможуть "частково мобілізовані" авіатори

Через декілька днів, а саме 1 листопада, Шойгу говорив вже про 87 тисяч мобілізованих, які спрямовані в "зону спецоперації".

шойгу міноборони рф
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу

Водночас вчора, 4 листопада, президент РФ Путін назвав нову кількість мобілізованих – 318 тисяч. Поповнення "фонду мобіків", попри офіційне завершення мобілізації, він пояснює наявністю "великої кількості добровольців", по факту ж у РФ вигадали чергову "відмазку", щоб і надалі набирати гарматне м’ясо для війни.

Також Путін зауважив, що у бойових діях в Україні беруть участь вже 49 тисяч мобілізованих. Тобто – рівно за тиждень кількість мобіків, що беруть участь у боях, зросла на 8 тисяч, тобто у бій кидають більш ніж 1000 нових мобілізованих за день.

Це можна пояснити, зокрема, серйозними втратами у живій силі, які ЗСУ щодня завдають рашистам. Так, якщо 28 жовтня Генштаб відзвітував про 69 700 знищених російських військових, то сьогодні, 5 листопада, ця цифра становить 75 440. А це – 5740 знищений російських військових за тиждень або ж в середньому понад 700 знищених рашистів в день.

Читайте також: "Часткова мобілізація" потрібна Кремлю більше для "промивання мізків" "чмобікам", аніж для поповнення фронту