xcounter
#

У "Маґурі" показали вкрай важливу деталь зенітних FPV-дронів, яка весь час була за кадром (відео)

21795
У "Маґурі" показали вкрай важливу деталь зенітних FPV-дронів, яка весь час була за кадром (відео)

В рецепті постійних успішних перехопленнях російських розвідувальних БПЛА невідомим залишався один основний інгредієнт

Зенітні FPV-дрони активно доводять свою ефективність у боротьбі проти російських розвідувальних БПЛА типу Zala та "Орлан-10". Але весь цей час за кадром цих вдалих полювань, жертвами яких стають вже навіть й вертольоти, перебувала одна важлива деталь.

Але цю лакуну вдалось заповнити завдяки відео від 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура". При цьому мова не йде про те, як виглядають ці зенітні FPV-дрони, а про насправді основний компонент їх ефективного використання.

Читайте також: Rheinmetall купує компанію з США, бо має плани аж на 60 млрд доларів - це нова БМП і 40 тисяч вантажівок

На самому відео, яке було знято на Покровському напрямі, зафіксовано знищення двох БПЛА Zala, приблизно на глибині 5 км від поточної лінії фронту. В обох випадках оператори мали максимально близько підлетіти до ворожого дрона для його знешкодження.

Але найголовніший елемент цих місій зображений у самому кінці відео. Це те, що політ ворожого та зенітного дрона супроводжується радіотехнічними засобами. При цьому їх можливості достатні для того, що не лише відслідковувати Zala, а й бачити FPV-дрон. І головна задача цієї компоненти після виявлення загрози - вирахувати точку зустрічі та контролювати наближення зенітного дрона.

А перша задача оператора зенітного дрона - зайняти та тримати повідомлені йому висоту та курс, що дозволить йому вийти у точку перехоплення розвідувального БПЛА. І лише після цього починається "повітряна еквілібристика" в умовах доволі обмеженого часу життя акумуляторів.

І ця деталь знову демонструє, що коли мова йде про будь-яке озброєння, то зазвичай це комплексне рішення, ефективність використання якого на пряму залежить від взаємодії та професійності самих бійців.

Читайте також: Польща все ж таки закупила 96 AH-64E Apache за 10 млрд доларів: головні висновки для України