xcounter
#

Ще один російський вертоліт уражено зенітним FPV-дроном (відео)

3412
Ще один російський вертоліт уражено зенітним FPV-дроном (відео)

Після результативної атаки ударного Ми-28, за допомогою дрона-камікадзе вдалось дістати й Ми-8

FPV-дрони продовжують опановувати нову сферу застосування у вигляді повноцінних зенітних засобів. І задокументовано другу результативну атаку цим БПЛА по ворожому вертольоту.

Нагадаємо, що про перший в історії випадок стало відомо 7 серпня і тоді було перехоплено ударний Ми--28. Тепер же мова йде про транспортний Ми-8.

Читайте також: Туреччина хоче захистити своє небо "Сталевим куполом" - що це буде за "система систем"

У відео, яке опубліковано волонтером Сергієм Стерненко зазначено, що атаку здійснив підрозділ М2 Центру спеціальних операцій СБУ. Події відбувались у Курські області.

Водночас результат атаки після підриву осколкової бойової частини FPV-дрона у районі хвостової балки російського вертольота невідомі. Хоча зазначено, що у цьому районі його помічено не було. Хоча від російських "воєнкорів" надходила інформація про втрату декількох вертольотів саме на Курщині.

Також слід додати, що як і у випадку з Ми-28 атака зенітним дроном здійснювалась з хвоста. Варто зазначити, що і за цим відео стоїть, в першу чергу, майстерність оператора підрозділу СБУ.

Таким чином зенітні FPV-дрони вже мають на своєму рахунку два уражених вертольоти та достатньо вагому кількість російських розвідувальних БПЛА, які часом встигають зафільмувати що саме їх знищило.

Читайте також: На авіабазі "ВКС" РФ у Липецьку, куди результативно вдарили "Лютими", базувались Су-57