xcounter
#

Туреччина таки домовилася з Південною Кореєю, щоб мати важливі компоненти для свого танка Altay

5023
Туреччина таки домовилася з Південною Кореєю, щоб мати важливі компоненти для свого танка Altay

Перші два танки Altay турецька армія отримає на випробування лише у травні 2023 року

Компанія SNT Holding, "дочка" південнокорейської SNT Dynamics, підписала контракт з турецько-катарської компанією BMC Defence Industry на постачання трансмісії для першого турецького вітчизняного танка Altay, розповідає видання Defense News.

Йдеться про постачання трансмісій EST15K, угода на 74,9 млн доларів розрахована на 2027 року з "опцією" подальшої закупівлі виробів на суму 141 млн доларів у 2028-2030 роках.

Читайте також: Туреччина зібралась будувати новий завод для виробництва танка Altay

У SNT кажуть таке – що угода була підписана після проведення випробувань та оцінки, зокрема тесту на витривалість у минулого року, відзначаючи, що випробування були доволі "суворі".

Насправді це доволі важливе уточнення, бо щодо трансмісій від корейської S&T Dynamics можна згадати таке – власне Південна Корея ставила їх на свою першу "сотню" танків K2, але через те, що вона часто виходила з ладу, друга партія танків вже отримала трансмісію від німецької компанії RENK.

Також можна згадати й те, що крім трансмісії, Туреччина також буде встановлювати на свій танк Altay південнокорейські двигуни Doosan Infracore DV27K – і тут теж була своя історія, коли в жовтні 2021 року Туреччина та Південна Корея домовилися про закупівлю двигунів та трансмісій, але у 2022 році у відносинах між цими країнами "щось пішло не так" і Altay на деякий залишився без силової установки.

altay танк туреччина
Турецький танк Altay під час ходових випробувань, фото ілюстративне

Зрештою, в цьому році турецький вітчизняний танк Altay нарешті доїде до війська і він став досить показовим прикладом, скільки ж часу займає створення власного танка, проект якого планувався ще у 90-х роках.

Читайте також: У Туреччині виникли несподівані проблеми з випуском нового танку Altay