xcounter
#

Турецький Altay знову "без тяги", бо у відносинах між Туреччиною та Південною Кореєю "щось пішло не так"

6735
Один із епізодів ходових випробувань дослідного зразка турецького танка Altay, фото з відкритих джерел
Один із епізодів ходових випробувань дослідного зразка турецького танка Altay, фото з відкритих джерел

Тим не менш, турецький ОПК уже обіцяє виготовляти по 8 танків на місяць, і вцілому виконати план на 1000 машин

Турецько-катарська компанія BMC планує в 2023 році передати в розпорядженні уряду Туреччини перші два серійні танки Altay.

При цьому BMC заявляє, що зможе виготовляти по 8 танків на місяць, і так для виготовлення першої партії в 100 машин знадобиться приблизно рік. І водночас компанія також запевняє, що зможе виконати загальний план на 1000 танків типу Altay. Про це йдеться в публікації порталу Defense News.

Читайте також: Поляки за 2 місяці після контракту отримали першу роту південнокорейських танків К2
Процес заміни силової установки на дослідному зразку турецького танка Altay, фото з відкритих джерел

Як турецько-катарська BMC буде виконувати цей план – поки що невідомо. Туреччина сподівалась, що двигун і трансмісію для виробництва Altay постачатиме Південна Корея.

Наприкінці жовтня минулого року урядові делегації начебто навіть домовились про закупівлю в якості силової установки південнокорейського двигуна Doosan Infracore DV27K, що має 12 циліндрів та потужність 1500 кінських сил, і трансмісії до нього. Але минув рік, у відносинах між Туреччиною та Південною Кореєю "щось пішло не так", і танк Altay знову залишився без силової установки.

Основний бойовий танк Altay, ілюстративне фото з відкритих джерел

Поки єдине рішення, яке поки є в розпорядженні Туреччини – це все ж довести до логічного фіналу роботи по власному танковому дизельному двигуну Batu. Хоча де турки братимуть трансмісію під танк Altay – їм поки самим незрозуміло.

Але схоже, що черговий виток проблем із силовою установкою для свого ОБТ уряд Туреччини сприймає як "тимчасові складнощі". Бо із планів по виробництву цієї машини досі не викреслений, скажімо, пункт про розробку в тому числі й "безпілотної" версії танка Altay.

Основний бойовий танк Altay, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Туреччина зібралась будувати новий завод для виробництва танка Altay