xcounter
#

Танкова дивізія РФ на Уралі отримає лише 20 одиниць модернізованої техніки: уся нова зброя йде до межі з Україною

3190
В 2021 році армія РФ має отримати 400 одиниць нової та модернізованої бронетехніки
В 2021 році армія РФ має отримати 400 одиниць нової та модернізованої бронетехніки

Російські частини на кордоні з нашою країною отримують нові САУ "Коалиция-СВЦ, модернізовані танки Т-80БВМ та Су-57, а частини в глибині РФ – лише оновлені БМП-2М та "Штурм-С"

Підрозділи Гвардійської Вітебсько-Новгородської двічі Червонопрапорної танкової дивізії Центрального військового округу (ЦВО), що дислоковані в Челябінській та Свердловській областях РФ, отримають у поточному році лише 20 одиниць модернізованої бронетехніки.

Поставки мають бути виконані кінця року, пише портал Army Recognition.

Читайте також: Став відомий задум навчань РФ "Запад-2021": бій у містах спільно з армією Білорусі

Зокрема, мотострілецькі підрозділи цієї дивізії у 2021 році мають отримати партію в 10 10 модернізованих бойових машин піхоти БМП-2М. Відмінність таких бойових машин - автоматична система управління вогнем, дозволяє командиру та навіднику діяти як "єдине ціле" в будь-який час доби.

БМП-2М на трейлері

Протитанкові підрозділи дивізії отримають 10 модернізованих самохідних протитанкових комплексів "Штурм-С". А розвідувальні підрозділи – озброяться переносними радіолокаторами "Соболятник-О", що можуть виявляти цілі на відстані до 30 км та визначати положення об’єктів із точністю до 10 метрів.

Самохідний ПТРК "Штурм-С"

Гвардійська Вітебсько-Новгородська двічі Червонопрапорна танкова дивізія Центрального військового округу була сформована 1 грудня 2016 року. До її складу входять 3 танкові, мотострілецькі та самохідні артилерійські полки, зенітно-ракетний батальйон, розвідувальний та інженерний батальйон, підрозділи та підрозділи бойового, матеріально-технічного та технічного забезпечення.

Комплекс "Соболятник-О"

За наявною інформацією, у 2021 році армія РФ має отримати 400 одиниць бронетехніки. При цьому найновітніше озброєння йде саме у ті частини російських збройних сил, котрі зосереджені на кордоні з Україною.

Зокрема, Defence Express повідомляло про те, що націлена проти України Таманська дивізія РФ отримає 18 новітніх артилерійських установок "Коалиция-СВ". Із них буде утворено дивізіон, котрий в свою буде залучений для проведення навчань "Запад-2021" в Білорусі.

Російські ЗМІ стверджують, що за умови застосування активно-реактивного снаряду "Коалиция-СВ" має дальність стрільби до 70 кілометрів

У січні цього року Кремль також прозвітував про передачу у війська чергової партії танків Т-80БВМ. Яка саме частина отримала ці танки – росіяни не уточнили.

Але відомо, що Т-80БВМ озброєна Т-80БВМ зокрема "придворна" Кантемирівська танкова дивізія, яка традиційно отримує найкраще озброєння та розгорнута для дій проти України та "західному стратегічному напрямі".

Танки Т-80БВМ доволі часто передають на озброєння саме "арктичних" частин РФ. Цей нюанс пояснюють "морозостійкістю" цього танка, але схоже що реальна причина - система управлінння вогнем Т-80БВМ взагалі не забезпечує прицільного вогню протитанковими ракетами

Також Defence Express розповідало про те, що РФ перекинула перший стройовий Су-57 ближче до межі з Україною.

В свою чергу, поки що єдиний відомий епізод передачі нової бойової техніки частинам, дислокованим в глибині території РФ – на початку грудня 2020 року російська 90-та гвардійська танкова дивізія, дислокована в Челябінській області, отримала вісім бойових машини підтримки танків, БМПТ "Терминатор" виробництва Уралвагонзавода.

А в травні 2020 року партію "Коалиция-СВ" отримала неназвана частина ЦВО.

БМПТ "Терминатор" має слугувати таким собі "замінником" мотострілецьких частин та підтримувати дії танкових підрозділів
Читайте також: Кремль мріє про плавучі фортеці: атомний крейсер "Адмирал Нахимов" у 2021 році виведуть на випробування