xcounter
#

Навчання "Запад-2021": націлена проти України Таманська дивізія РФ отримає 18 САУ "Коалиция-СВ"

6387
Серійне виробництво та перші поставки у війська САУ "Коалиция-СВ" відбулись на чотири роки пізніше заявленого строку
Серійне виробництво та перші поставки у війська САУ "Коалиция-СВ" відбулись на чотири роки пізніше заявленого строку

Вісім установок "Коалиция-СВ" в травні 2020 року були поставлені на озброєння Центрального військового округу РФ

У 2021 році Таманська мотострілецька дивізія Західного військового округу РФ отримає перший дивізіон, котрий складатиметься із 18 самохідних артилерійських установок 2С35 "Коалиция-СВ".

У вересні поточного року цей дивізіон САУ "Коалиция-СВ" буде задіяний у навчаннях "Запад-2021", заявляє прес-служба Міністерства оборони Російської Федерації.

Читайте також: ​Армія РФ на навчаннях "Запад-2021" відпрацює сучасний бліцкриг біля кордонів України та НАТО
агресія Кремля
Російські ЗМІ стверджують, що за умови застосування активно-реактивного снаряду "Коалиция-СВ" має дальність стрільби до 70 кілометрів

За наявними даними, заявлена поставка партії у 18 самохідних установок "Коалиция-СВ" буде не першою для російського війська. Відомо, що вісім установок "Коалиция-СВ" в травні 2020 року були поставлені на озброєння Центрального військового округу РФ.

2С35 "Коалиция-СВ" - 152-мм САУ на базі танка Т-90. Головне озброєння - гармата 2А88 довжиною у 52 калібри. Її заявлений темп стрільби - понад 10 пострілів за хвилину, що у 1,3-1,5 рази вище ніж у аналогічних САУ.

війна проти РФ
На фото - відвантаження першої партії "Коалиция-СВ" для Центрального військового округу РФ

Ще одна особливість установки "Коалиция-СВ" - рівень автоматизації вогнем, який охоплює вибір цілей, наведення гармати, навігацію та позиціювання. Окрім того, ця російська САУ інтегрована до єдиної системи управління тактичного рівня.

Втім, попри всі заявлені видатні характеристики, установка "Коалиция-СВ" пройшла схожий шлях, як й інші зразки російської "чудо-зброї", як то танк Т-14 "Армата" чи БМПТ "Терминатор".

Путін
Нагадаємо, армія РФ отримала перші вісім бойових машин підтримки танків "Терминатор" через 19 років після старту розробки цієї бойової машини

Defence Express уже розповідав у своєму матеріалі, що розробка "Коалиция-СВ" стартувала у середині 2000-х років у центральному НДІ "Буревестник", який знаходиться у Нижньому Новгороді. За задумом це мала бути двоствольна артилерійська система, але 10-річні розробки показали ненадійність такої ідеї, після чого було прийнято рішення створити САУ за традиційною схемою.

Путінський режим
Так могла виглядати САУ "Коалиция-СВ" у двогарматній конфігурації

Нова САУ мала замінити у військах 2С19 "Мста-С", яка розроблена у 80-х роках. Проте з часом "апетити" Кремля зменшились і зараз говорять лише про доповнення вже наявних артилерійських систем новою САУ. Вбачається, що "Коалиция-СВ" буде надходити до окремих артилерійських бригад.

Вперше САУ "Коалиция-СВ" була продемонстрована під час параду на Червоній площі 2015 року. Проте реальне доведення машини до серійного виробництва зайняло ще п'ять років, попри обіцянки Кремля розпочати постачання у 2016 році.

Путінський режим
Аналогічна ситуація вийшла і з російським "чудо-танком" Т-14 "Армата". В 2015 році Кремль уже заявляв, що армія РФ до 2020 року матиме вже 2300 танків Т-14 "Армата". В реальності, перша поставка таких танків армії РФ відбудеться тільки в 2021 році

Читайте також: Російська Федерація посилила армію, яка спрямована проти країн НАТО та України