xcounter
#

​Армія РФ на навчаннях "Запад-2021" відпрацює сучасний бліцкриг біля кордонів України та НАТО

Навчання "Запад-2021" будуть проходити поблизу України та країн-членів НАТО
Навчання "Запад-2021" будуть проходити поблизу України та країн-членів НАТО
4319

Навчання "Запад-2021" пройдуть на території Росії та Білорусі у вересні 2021 року

Російські масштабні навчання завжди стають епіцентром напруги, особливо, коли вони проходять поблизу території України та країн-членів НАТО. Не виключенням стануть і спільно російсько-білоруські навчання "Запад-2021", які заплановано провести у вересні цього року.

"У ході проведення спільних командно-штабних навчань "Запад-2021" особливу увагу планується приділити … застосуванню вертикальних охоплень силами тактичних повітряних десантів, швидкому переходу від одного виду бойових дій до іншого і створення складної, динамічної обстановки", - повідомили у західному військовому окрузі армії РФ.

Читайте також: Найважчі завдання оборонно-промислового комплексу України у 2021 році
Запад-2017
У 2017 році у навчаннях "Запад" взяло участь 16 тисяч військових

Окремо підкреслюється, що особливу увагу буде приділено діям підрозділів у відриві від головних сил, проведенню глибоких рейдів та оминанню сил противника.

Все це - елементи виключно наступальних дій, які були покладені в основу відомого німецького бліцкригу у Другій світовій війні. Компонентами якого є активне використання десантних операцій для захоплення стратегічних об'єктів та вивід у прорив маневрових з’єднань, з метою охоплення противника та знищення комунікацій.

Вертольоти РФ
"Вертикальний маневр" здійснюється силами фронтової авіації

Проте важливим аспектом цього методу ведення війни є абсолютне панування у повітрі. Водночас жодної згадки про цю компоненту "Запад-2021" повідомлено не було.

Натомість зазначено про відпрацювання боротьби з крилатими ракетами та безпілотними літальними апаратами, а також радіоелектронного впливу на "умовного противника".

Запад-2017
Останнім часом армія РФ приділяє велику увагу засобам РЕБ

Додамо, що під час анексії Криму, Кремль також активно використав десантні операції, що дозволило, особливо враховуючи відсутність протидії з боку України, різко наростити військове угрупування на півострові.

Водночас повноцінне функціонування винищувальної авіації та наземних засобів протиповітряної оборони робить такий маневр нежиттєздатним.

У будь-якому випадку навчання "Запад-2021" слід розглядати, як "репетицію" можливих дій РФ не тільки проти України, в тому числі, з території Білорусі. А і проти Польщі та країн Балтії зі сценарієм створенням "Сувалкського коридору" до Калінінграда.

Сувалкський коридор
У Варшаві такий сценарій війни з РФ вважають одни з найвигідніших

Також необхідно зазначити, що така відверто атакувальна легенда доволі сильно контрастує зі звичайною "ширмою" у вигляді антитерористичних навчань.

Зокрема навіть раптова перевірка армії РФ влітку минулого року, яка охопила 50 окремих епізодів навчань по всій країні, проходила під виглядом тренування протидії "бандформуванням" із бойовою потужністю на рівні провідних країн світу, включно з авіацією та високоточним озброєнням.

Армія РФ
Армія РФ активно тренуєтья до масштабних конфліктів із широким використанням бронетехніки

Навіть для минулих маневрів серії "Запад", які відбулись у 2017 році, була вигадана Вейшнорія, яка "вирішила" відколотися від Білорусі.

Щоправда у підсумку "війни" проти цієї віртуальної країни армія РФ, лише офіційно, втратила бомбардувальник Ту-22М3 та навчально-бойовий Як-130.

Ту-22М3
Ту-22М3 під час навчань "Запад-2017" не зміг злетіти та викотився за злітну смугу

А під час маневрів вертольотом Ка-52 були обстріляні журналісти та військові аташе, в результаті чого три особи було поранено.

Попереджаємо, що вміст відео може виявитись неприйнятним для деяких осіб:

Читайте також: Найцікавіші розробки оборонно-промислового комплексу України, які можуть вийти на полігони у 2021 році