xcounter
#

Таємниця нового літака шостого покоління привідкриється вже за декілька днів, і це буде не винищувач

11800
B-21 Spirit, фото ілюстративне
B-21 Spirit, фото ілюстративне

Перший політ цього літака має відбутися у 2023 році

Вже через декілька днів американська компанія Northrop Grumman вперше за 34 роки публічно презентує свій новітній "стелс"-бомбардувальник B-21 Raider, презентація має відбутися 2 грудня.

Як відзначив президент одного з підрозділів компанії Том Джонс, бомбардувальник B-21 буде достатньо досконалим, щоб кваліфікуватися як літак шостого покоління.

Читайте також: Новий B-21 Raider зможе не тільки скидати бомби, буде і "дроновозом" під час бойових місій

Він пояснює, що удосконалення B-21 у напрямках "стелс"-можливостей, використання архітектури відкритих систем і інтеграція технології спільного вседоменного управління і контролю для обміну даними між платформами роблять бомбардувальник "першою з систем шостого покоління".

Відзначається, що технологія, використана під час випробувань B-21, і рішення ПС США провести свої льотні випробування вже на серійному літаку замість експериментальної моделі можуть відкрити шлях до "швидшої та менш ризикованої закупівлі літаків у майбутньому".

Протягом наступних декількох місяців B-21 пройде додаткові випробування, зокрема запуск двигунів, виконання тестових запусків рулювання та інші стандартні інтеграційні тести, після чого буде прийнято рішення про дату першого польоту літака.

Читайте також: Який вигляд матиме літак шостого покоління: нові зображення винищувача NGAD від Lockheed Martin