xcounter
#

Новий B-21 Raider зможе не тільки скидати бомби, буде і "дроновозом" під час бойових місій

4114
Ймовірний вигляд бомбардувальника B-21 Raider
Ймовірний вигляд бомбардувальника B-21 Raider

Наразі на фінальній стадії складання знаходиться не менш як п’ять бомбардувальників B-21. Ймовірно, перший літак ми зможемо побачити вже наступного року

Перспективний бомбардувальник B-21, що наразі будуються для ПС США, зможуть не тільки "скидати бомби на ворога", але й стати своєрідною базою для низки дронів та управляти ними під час складних місій. Про це в інтерв’ю виданню Bloomberg повідомив секретар ПС США Френк Кендалл.

B-21 B-2 бомбардувальники
Порівняння двох бомбардувальників різних поколінь

Зазначається, що "нові функції" для майбутнього бомбардувальника частково пов’язані з тим, щоб виправдати появу значної кількості цих літаків у ПС США та значне фінансування цієї програми. Водночас стверджується, що використання В-21 як "командного пункту" для БПЛА має стати "новим способом викликати у противника головний біль".

Читайте також: ПС США списали майже два десятки B-1B Lancer: це дозволить "прокласти шлях для B-21 Raider"
B-21 Raider
Новий вигляд B-21. Фото: Повітряні сили США

Цікаво, що у такому випадку дрони не будуть займати "дорогоцінне місце всередині самого бомбардувальника", а будуть запускатися з наземних баз і зв’язуватися з бомбардувальником вже в повітрі.

Таким чином, B-21 буде діяти як "квотербек, що керує безпілотними системами" і загалом матиме ширші можливості для виконання бойового завдання завдяки безпілотникам, що можуть виконувати не тільки розвідувальні функції, але й атакувати ворога за допомогою власного озброєння.

Читайте також: США хочуть мати уже 145 бомбардувальників B-21: флот "стелс-літаків" має вирости всемеро