xcounter
#

Новітні B-21 будуються у шаленому темпі: стало відомо, скільки стелс-бомбардувальників перебувають на фінальному етапі збірки

10539
Новітні B-21 будуються у шаленому темпі: стало відомо, скільки стелс-бомбардувальників перебувають на фінальному етапі збірки

Наразі все говорить про те, що перші бомбардувальники B-21 ми зможемо побачити в небі вже в наступному році

Станом на сьогодні Повітряні сили США мають не менш як п’ять екземплярів новітнього стелс-бомбардувальника Northrop Grumman B-21 Raider, які знаходяться на фінальній стадії складання.

Стелс-бомбардувальник B-21
Новий вигляд B-21. Фото: Повітряні сили США

Так, під час конференції Air Force Association з повітря, космосу та кіберпростору, секретар ПС США Френк Кендалл підтвердив, що наразі на заводі Air Force 42 у Палмдейлі формуються п’ять стелс-бомбардувальників.

Читайте також: З’явилося нове зображення перспективного бомбардувальника B-21 для ВПС США

Ці літаки є частиною партії інженерних та виробничих розробок (EMD), які фінансуються у рамках контракту по дальньому ударному бомбардувальнику (LRS-B).

B-21 B-2 бомбардувальники
Різниця у габаритах між B-21 та B-2

Наразі точно невідомо, скільки бомбардувальників ПС США мають отримати у рамках фази EMD програми, яка проводиться до початку серійного виробництва.

Водночас варто згадати, що шість літаків свого часу були побудовані під час аналогічної фази програми B-2 Advanced Technology Bomber.

Відомо, що зрештою ПС США сподіваються отримати до 150 нових бомбардувальників. Стверджується, що програма вкладається в запланований бюджет та в цілому йде згідно з графіком.

Читайте також: Повітряні Сили вперше за 2021 рік провели дозаправку в повітрі фронтових бомбардувальників Су-24М (відео)