xcounter
#

З’явилося нове зображення перспективного бомбардувальника B-21 для ВПС США

3886
Раніше бомбардувальник B-21 зображували саме так
Раніше бомбардувальник B-21 зображували саме так

У США в недалекому майбутньому хочуть мати флот з 145 стелс-бомбардувальників B-21

Вчора, 6 липня, ВПС США оприлюднили новий графічний рендер перспективного бомбардувальника B-21 Raider разом з новим інформаційним бюлетенем.

"Новий рендер зображує майбутній стелс-бомбардувальник на фоні бази ВПС Едвардс у Каліфорнії. 420-та льотно-випробувальна ескадрилья, розташована на цій авіабазі, буде планувати, тестувати, аналізувати та повідомляти про всі льотні та наземні випробування B-21 Raider", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: США хочуть мати уже 145 бомбардувальників B-21: флот "стелс-літаків" має вирости всемеро
Бомбардувальник B-21
Новий вигляд B-21

Цей бомбардувальник, розроблений для виконання звичайних та ядерних задач великої дальності, має стати гнучким компонентом ядерної тріади.

"Ядерна модернізація є пріоритетом для Міноборони та ВПС, і B-21 гратиме ключову роль в цьому плані, – зазначає Рендел Уолден, директор Управління швидких можливостей ВПС. – Вбудована функція архітектури відкритих систем на В-21 робить бомбардувальник ефективною зброєю з урахуванням розвитку сучасних загроз. Такий підхід до проєктування літаків спрямовує країну на правильний шлях до забезпечення довготривалого потенціалу американської авіації".

B-21 бомбардувальник
Як помітили у виданні The Drive, одна з найцікавіших деталей нового рендера – це конфігурація лобового скла, яка дуже відрізняється від попередніх концепцій. На малюнку зліва направо: концепт-арт 2021 року, рендер 2020 року та оригінальна концепція бомбардувальника

Водночас у оновленому інформаційному бюлетені йдеться, зокрема, про те, що середня вартість закупівлі одного бомбардувальника становить близько 550 млн доларів (станом на 2010 рік) або ж 639 млн доларів (2019 рік), а також зазначається, що введення в експлуатацію планується у середині 2020-х років.

Читайте також: Невдача з гіперзвуком: у США не змогли запустити ракету AGM-183A ARRW з бомбардувальника B-52