xcounter
#

Стало відомо, скільки одиниць зброї може отримати РФ від Ірану до кінця цього року

3707
Іранський безпілотник Mohajer-6, фото ілюстративне
Іранський безпілотник Mohajer-6, фото ілюстративне

Та скільки дронів-камікадзе РФ вже використала для ударів по Україні

Росія має отримати від Ірану більше зброї – як повідомляє видання CNN, Іран може відправити у РФ ще близько 1000 одиниць зброї, йдеться про балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля" та ударні безпілотники.

Коли саме ця зброя має прибути у РФ наразі невідомо, однак відзначається, що вся партія у 1000 одиниць обов’язково буде доставлена до кінця року.

Читайте також: Стало відомо, як австрійські двигуни Rotax потрапляють на іранські БПЛА: їх просто могли красти з приватних літаків
Fateh-110
Іранська балістична ракета Fateh-110

Окремо у виданні відзначають, що РФ вже використала вже близько 450 одиниць іранських дронів-камікадзе, і тепер очікує на нові ударні безпілотники – за даними ГУР МОУ, наступну партію цієї зброї Іран відправить вже на початку цього місяця – це буде понад 200 безпілотників, серед яких ударні дрони Shahed-136 та Arash-2, а також розвідувально-ударний Mohajer-6.

Як відзначають у ГУР МОУ, ця партія потрапить до РФ Каспійським морем – дрони будуть у розібраному стані, а збирати їх будуть вже безпосередньо у РФ.

Щодо Shahed, то за майже два місяці використання цих "літаючих мопедів" ЗСУ відпрацювали методи протистояння цим безпілотникам. Зокрема, маючи цифри у 450 випущених та 300 збитих БПЛА, маємо щонайменше 67% безпілотників, які не долетіли до цілей.

Водночас щодо Mohajer-6, то ЗСУ вже мають один такий трофейний БПЛА, який ті ж фахівці ГУР МОУ "розібрали на гвинтики" – доволі очікувано виявилося, що всі "нутрощі" іранського БПЛА мають переважно західне походження.

Щодо Arash-2, то це буде вперше, коли РФ отримає ці БПЛА – Defense Express раніше вже розповідав про характеристики цього БПЛА, і передусім тут варто зауважити, що цей дрон-камікадзе насправді може становити серйознішу загрозу, ніж той же Shahed-136.

arash дрон-камікадзе
Іранський дрон-камікадзе серії Arash

Щодо іншої зброї, яку планує передати Іран Росії, то перші балістичні ракети також мають прибути у РФ у листопаді – як повідомляли у ПС ЗСУ, РФ планує розташувати ці ракети на півночі від України.

Читайте також: РФ готується запускати іранські ракети та нові дрони-камікадзе, мобілізованим "перепаде" іранське спорядження