xcounter
#

РФ готується запускати іранські ракети та нові дрони-камікадзе, мобілізованим "перепаде" іранське спорядження

4318
РФ готується запускати іранські ракети та нові дрони-камікадзе, мобілізованим "перепаде" іранське спорядження

У РФ вже прибули іранські інструктори, які допоможуть запускати нові БПЛА Arash-2, а також іранські ракети класу "земля-земля"

Росія знайшла "оригінальний" вихід, як забезпечити своїх мобілізованих хоча б якимось спорядженням – і звернулася з цього питання до свого вже перевіреного союзника – Ірану.

Так, як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, РФ вже отримала по 1500 бронежилетів та шоломів від іранської Milad, наразі вони зберігаються на складі у Бєлгородській області.

Читайте також: ​Які ракети середньої дальності Росія може просити в Ірану, і наскільки вони небезпечні
рф мобілізація іранські бронежилети
Одразу 1500 мобілізованим "пощастить" зі спорядженням

Разом з тим, Іран продовжує постачати РФ й іншу зброю, зокрема у ГУР МОУ повідомляють таке – Іран готує до відправки у Росію нову групу радників, яка буде допомагати збройним силам РФ запускати нові БПЛА Arash-2, а також іранські ракети класу "земля-земля".

Дрон-камікадзе Arash
Дрон-камікадзе Arash

Щодо дрона-камікадзе Arash-2, то про нього, як зазвичай це буває з іранською зброєю, відомо небагато. Він має довжину у 4,5 м та розмах крила до 4 м. Він вдвічі швидший за Shahed за умови використання реактивного двигуна (400 км/год) і має дальність застосування близько 1000 км, втім, у деяких джерелах можна знайти дані про 1600 км.

Arash-2
Arash-2

Про бойову частину відомо, що вона орієнтовно може становити від 30 кг, водночас є дані щодо того, що ця цифра може бути значно вищою – 260 кг з ракетним двигуном.

Стосовно ракет, то раніше повідомлялося, що РФ може отримати від Ірану ракети Fateh-110 та Zolfaghar з дальністю відповідно 300 км та 700 км, про постачання цих ракет РФ могла домовитися з Іраном ще у вересні.

Fateh-110
Пуск ракети Fateh-110

Крім того, у ГУР МОУ повідомляють, що Іран відправив у Джанкой, що у тимчасово окупованому Криму, радників з Корпусу вартових ісламської революції, які "допоможуть у бойовому застосуванні та удосконаленні БПЛА типу Shahed-136 та Mohajer-6".

Читайте також: Атака іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 по містах: реальні, перспективні та фантастичні засоби протидії