xcounter
#

Стало відомо, скільки літаків для скидання крилатих бомб з модулем УМПК має РФ, і ця цифра може здивувати

47077
Рашистський Су-35 з КАБ-1500Л, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Су-35 з КАБ-1500Л, ілюстративне фото з відкритих джерел

Бо з неї випливає, що схоже головне обмеження рашистів по застосуванню керованих авіабомб – число "бортів", виділених під це завдання

Речник Командування Повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що рашисти на кордоні з Україною зосередили до 25 літаків, які використовуються зокрема для скидання плануючих керованих авіабомб із модулями УМПК.

"Зараз на підступах до України перебуває близько 2,5 десятка літаків ворожої авіації різних типів, які завдають ударів періодично керованими авіабомбами та іншим озброєнням. Таким чином противник застосовує авіацію щодня на різних напрямках. Зрозуміло, що маємо бути до всього готовими", - цитують ЗМІ слова речника Повітряних Сил.

Читайте також: Чим новий пакет допомоги США важливий для контрнаступу ЗСУ, і чим особливі ракети Hydra-70
Рашистська ФАБ-500 з модулем УМПК, зображення з відкритих джерел

З цих слів можемо зробити припущення, що схоже головний фактор, який обмежувати окупантів у застосування крилатих бомб з модулем УПМК для ударів по Україні – це лише кількість "бортів" і екіпажів тактичної авіації, що здатні виконувати такі завдання. Бо якщо порівнювати, то 25 літаків тактичної авіації – насправді не так багато на тлі того, що в строю "ВКС РФ" досі може бути понад 100 літаків Су-34 та понад 100 одиниць Су-35.

Водночас, ворог докладає максимальних зусиль для масштабування виробництва таких керованих авіабомб. Зокрема, рашисти уже визнали, що їх модулі УМПК за якістю виготовлення суттєво відстають навіть від іранських аналогів, але це заодно забезпечує масовість виготовлення. Також окупанти уже заявили, що тепер планують чіпляти "аналог JDAM-ER" і на 250-кг авіабомби, а не тільки ФАБ-500.

РФ активно перетворює звичайні ФАБи на плануючі, зображення ілюстративне
Читайте також: У США розкрили величезну кількість переданих до України дронів-камікадзе Switchblade