xcounter
#

США запустили гіперзвукову AGM-183A ARRW з B-52: чи вдалося зробити висновки з трьох попередніх невдач

10747
США запустили гіперзвукову AGM-183A ARRW з B-52: чи вдалося зробити висновки з трьох попередніх невдач

Така ракета має стати серйозним "аргументом" для потенційних противників США

Повітряні сили США провели випробування прототипу гіперзвукової ракети AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW), розповідають у The War Zone.

Випробування пройшло 14 травня – бомбардувальник B-52H Stratofortress з 419-ї льотно-випробувальної ескадрильї запустив ракету над Тихим океаном поблизу узбережжя південної Каліфорнії.

Читайте також: Чи "лякає" РФ своєю гіперзвуковою зброєю, витрачаючи наддорогі ракети на стаціонарні сховища

ARRW
Художнє зображення ракети ARRW

Як стверджують у ПС США, випробування були успішними: після запуску з літака "ракета-носій ARRW загорілася та згоріла протягом очікуваного часу, розвинувши швидкість, що у п’ять разів перевищує швидкість звуку".

Такі випробування стали серйозним досягненням команди ARRW – особливо після провалів у трьох попередніх випробуваннях. Так, під час першого і третього випробування ракета взагалі не змогла покинути крило бомбардувальника, а під час другого вона відокремилась, але не загорівся ракетний прискорювач і ракета просто впала у Тихий океан.

Відео ілюстративне

Ракета AGM-183A використовує ракетний прискорювач для розгону безмоторного гіперзвукового плануючого апарату до оптимальної швидкості та висоти перед його запуском, яким потім йде з гіперзвуковою швидкістю у 5 Маха або ж вище, "безладно" маневруючи на ходу.

ARRW ракета
Ракета ARRW під крилом бомбардувальника B-52H

Комбінація швидкості та маневровості призначена для того, щоб зброя була ефективною під час подолання ворожої ППО для знищення високопріоритетних цілей.

Така ракета має стати однією з ключових можливостей майбутнього для США у протистоянні з такими потенційними противниками, як Китай чи Росія.

Читайте також: В "ерефії" падають носії гіперзвукових ракет "Кинжал": ЗМІ рашистів звітують про аварію з МиГ-31