xcounter
#

США та Австралія "надрукують" гіперзвуковий безпілотник: знадобиться для створення зброї проти РФ та Китаю

2488
Рендер гіперзвукового  безпілотника DART AE
Рендер гіперзвукового безпілотника DART AE

Перший політ цього безпілотника очікується у 2023 році

Американська компанія Kratos та австралійська Hypersonix Launch Systems домовилися про розробку гіперзвукового безпілотника під назвою DART AE. Про це повідомляє видання Flight Global.

Зазначається, що безпілотник буде створюватися за допомогою адитивного виробництва з використанням "вишуканих високотемпературних матеріалів".

Читайте також: З гіперзвуковою зброєю та лазерами: у ВМС США розповіли, яким має бути новий есмінець DDG (X)

гіперзвуковий безпілотник
Концепція гіперзвукового безпілотника DART AE

Відомо, що Kratos поставить ракетний прискорювач, а також надасть свої "цифрові інженерні можливості", а Hypersonix поставить "чистий водородний гіперзвуковий прямоточний повітряно-реактивний двигун".

Які саме місії буде виконувати DART AE поки що не розголошується. Утім зазначається, що такий гіперзвуковий безпілотник знадобився б США та союзникам для випробування оборонних систем, призначених для протидії гіперзвуковим системам, які розробляє РФ та Китай.

dart ae гіперзвуковий безпілотник

Відомо, що перший демонстраційний політ DART AE відбудеться у 2023 році: прискорювач від Kratos розжене його до швидкості більш як 5 Маха, відпустить його, після чого двигун від Hypersonix спрямує дрон по завчасно спланованій траєкторії до місця приземлення.

Читайте також: Пакистан може отримати від Китаю гіперзвукові ракети DF-17, аби "гасити" російські С-400