xcounter
#

Пакистан може отримати від Китаю гіперзвукові ракети DF-17, аби "гасити" російські С-400

4856
Китайські гіперзвукові ракети DF-17, ілюстративне фото з відкритих джерел
Китайські гіперзвукові ракети DF-17, ілюстративне фото з відкритих джерел

У всякому випадку, такого сценарію побоюються в Індії, яка нещодавно сама придбала ЗРК С-400 та готується до війни проти Пакистану та проти Китаю

У листопаді 2021 року Індія придбала п’ять дивізіонів зенітно-ракетних комплексів С-400, які мають прикривати небо країни на кордоні з Китаєм.

Тепер же індійські військові експерти побоюються, що у відповідь Китай передасть Пакистану гіперзвукові ракетні комплекси DF-17, які будуть націлені саме на знищення С-400 із складу ППО Індії. Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Читайте також: Винищувач F-35 та "пенсіонер" F-117 "засвітилися" з цікавим покриттям: чи буде це "стелс" нового рівня
Один із перших ЗРК С-400, які Індія отримала від РФ у листопаді 2021 року, фото з відкритих джерел

Варто відзначити – формально, росіяни заявляють, що їх ЗРК С-400 начебто здатні збивати гіперзвукові повітряні цілі. Але таке твердження в реальних умовах ще не перевірялось, росіяни ще не разу не тренувались збивати реальні гіперзвукові ракети.

Втім, є і зворотня сторона медалі – китайці стверджують, що їх гіперзвукові ракети DF-17 із швидкістю лету 6 Мах та дальністю польоту до 2500 кілометрів начебто не здатна збити жодна існуюча система протиповітряної оборони. Однак і таке твердження китайців не перевірялось на практиці.

Китайські гіперзвукові ракети DF-17, ілюстративне фото з відкритих джерел

Сценарій трансферу гіперзвукових технологій, простіше кажучи – що Китай без усіляких пересторог продає Пакистану свої гіперзвукові ракети, на перший погляд може виглядати малоймовірним. Але уже є приклади, коли Китай ділиться ракетними технологіями із своїми стратегічними союзниками.

Наприклад, Defense Express розповідав про те, що Саудівська Аравія почала власну ракетну програму за підтримки Китаю. Тим більш, що Саудівська Аравія має власний арсенал китайських ракет середньої дальності DF-3 та DF-21, накопичений протягом останніх 30 років.

Саудівська Аравія скористається допомогою Китаю, щоб створити власну зброю для "удару у відповідь" по Ірану, фото ілюстративне
Читайте також: Протиракетний комплекс THAAD знищив балістичну ракету під час першого бойового застосування