xcounter
#

З гіперзвуковою зброєю та лазерами: у ВМС США розповіли, яким має бути новий есмінець DDG (X)

2649
Есмінці класу Zumwalt – одні з найтехнологічніших кораблів флоту США. Фото ілюстративне
Есмінці класу Zumwalt – одні з найтехнологічніших кораблів флоту США. Фото ілюстративне

Очікується, що будівництво нового бойового корабля розпочнеться не раніше 2028 року

Військово-морські сили США хочуть, щоб їхній есмінець наступного покоління був оснащений гіперзвуковими ракетами та лазерами, які будуть у десять разів потужніші за існуючі лазерні озброєння.

Про це йдеться у найбільш детальному звіті, випущеному ВМС США про військовий корабель наступного покоління DDG(X), повідомляє USNI News.

Читайте також: Стане основою флоту XXI століття: ВМС США офіційно створюють есмінець нового покоління
DDG(X) бойовий есмінець
Концепція конструкції корпусу бойового корабля DDG(X)

Військово-морський флот розробляє DDG (X) з використанням бойової системи, розробленої на базі Flight III Arleigh Burkes, до складу якої входять радар SPY-6 та бойова система Baseline 10 Aegis.

Традиційна газотурбінна установка буде замінена на інтегровану систему живлення – така система встановлена на есмінцях класу Zumwalt. Теоретично новий корабель міг би живити лазери потужністю до 600 кіловатів – цього було б достатньо для стримування ворожих керованих ракет.

DDG (X)
Системи, які має отримати майбутній бойовий корабель DDG (X)

Спочатку корабель буде оснащений системою вертикального пуску Mk-41 на 32 комірки, яку можна буде замінити на іншу, з 12 комірками для нової гіперзвукової зброї Пентагона. ВМФ також планує використовувати модульний простір для корисного навантаження для різних майбутніх місій.

Військово-морський флот також хоче, щоб новий есмінець міг долати на 50 % більші відстані та проводити у 120 разів більше часу на стоянці. Водночас він має використовувати на 25 % менше палива у порівннянні з DDG-51, а вимоги до флоту бойової логістики ВМФ мають бути знижені.

Крім того, DDG (X) повинен мати удосконалені мореходні якості та повинен бути здатний виконувати операції в Арктиці.

Читайте також: ВМС США доведеться обирати між винищувачем, есмінцем та субмариною: у 2023 році профінансують лише один проєкт