xcounter
#

США розгортає новітні F-35 під боком у Росії: у зоні контролю Арктика та Камчатка

1580
 F-35A Lightning II
F-35A Lightning II

Військово-повітряні сили США посилюються у Алясці новітніми винищувачами п’ятого покоління F-35A Lightning II

США значно зміцнює свою бойову присутність у районах Арктики та прикордонних з Росією районах завдяки винищувачам п’ятого покоління F-35A Lightning II. Перша партія з двох літаків днями прибула на авіабазу Військово-повітряних сил США Ейельсон у Алясці.

Загалом до кінця 2021 року на цій авіабазі планують розгорнути 54 F-35A, які разом із винищувачами F-22 з авіабази Ельмендорф-Річардсон, значно посилять бойові можливості США у регіоні, повідомляє прес-служба авіабази.

Читайте також: ​Lockheed Martin активізує продаж F-16 для країн, які не можуть дозволити собі F-35
F-35A
F-35A на авіабазі Військово-повітряних сил США Ейельсон у Алясці

Посилення авіаційного угрупування має важливе стратегічне значення для США у боротьбі за військову присутність у Арктиці, яку декілька років тому активізувала Росія. Це дозволяє, у випадку конфронтації, одразу отримати перевагу у повітрі, яка є критично важливою у бойових діях сьогодення.

F-35A
Загалом на Алясці розгорнуть 54 F-35A

Окрім того, авіаційні бази на Алясці дозволяють тримати під контролем райони пусків російських стратегічних підводних човнів та маршрути патрулювання стратегічної авіації РФ.

Також у зоні відповідальності авіабаз знаходиться єдиний пункт базування підводних човнів Тихоокеанського флоту РФ - Вілючинськ на Камчатці.

Читайте також: ​У Росії заморозили космічну програму "Морський старт", яку помпезно купили в США