xcounter
#

Скорочення парку бомбардувальників B-1B Lancer ставлять "на паузу": для чого це потрібно

1381
Бомбардувальник B-1B Lancer
Бомбардувальник B-1B Lancer

Наразі ПС США мають на озброєнні 45 бомбардувальників B-1B Lancer

Американський конгрес "тисне паузу" на зусилля ПС США щодо зняття з озброєння бомбардувальників B-1B Lancer згідно з Законом про державну оборону 2022 фінансового року, повідомляє видання Defense News.

B-1B Lancer
Бомбардувальник B-1B Lancer

Так, у рамках законопроєкту ПС США не матимуть права скорочувати свій парк бомбардувальників B-1, за винятком тих підрозділів, які отримуватимуть на озброєння новітні бомбардувальники B-21 Raider. Термін дії заборони – до вересня 2023 року.

Читайте також: "Конвеєрне бомбардування": американські B-1B літали до Литви для "прицілювання" по об’єктам РФ (відео)
B-1B Lancer
Бомбардувальники B-1B Lancer разом із супроводом летять до Чорного моря. Травень 2020.

Під заборону також потрапляє і скорочення персоналу підрозділів, які експлуатують чи обслуговують B-1, якщо це скорочення завдасть шкоди можливостям ескадрильї.

Нагадаємо, у цьому році ПС США списали 17 застарілих бомбардувальників B-1, щоб дозволити обслуговуючому персоналу зосередитися на підтримці у робочому стані парк з 45 цих бомбардувальників.

Очікуються, що ці 45 бомбардувальників, а також бомбардувальники B-2 Spirit будуть виведені з експлуатації у найближчі 10 років. Таким чином, парк бомбардувальників ПС США складатиметься з модернізованих B-52 Stratofortress і B-21 Raider.

бомбардувальник B-21
Новий вигляд B-21. Фото: Повітряні сили США

Водночас відомо, що Northrop Grumman вже розпочала будівництво перших п’яти бомбардувальників B-21 – вони мають поступити на озброєння у середині 2020-х років.

Читайте також: Вперше за 15 років: США повернули свої B-1 на віддалений форпост в Індійському океані​