xcounter
#

"Конвеєрне бомбардування": американські B-1B літали до Литви для "прицілювання" по об’єктам РФ (відео)

1381
Зона дії цих літаків простиратиметься від Британських островів до "Африканського рогу", фото ілюстративне
Зона дії цих літаків простиратиметься від Британських островів до "Африканського рогу", фото ілюстративне

Пентагон прагне "витиснути" максимальний ефект із самого факту перекидання своїх чотирьох бомбардувальників В-1В Lancer до Великої Британії для операцій в Європі

ВПС США цього тижня проводили спільні тренування із Силами спеціальних операцій США в Литві. За сценарієм навчань, авіанавідники ССО мали давати цілеуказання по бойовим порядкам військ та об’єктам РФ, яка за легендою навчань таки наважилась на пряму воєнну агресію проти країн Балтії. Виконували повітряні удари два стратегічні бомбардувальники В-1В Lancer із складу "бомбардувальної групи Європа" - Bomber Task Force-Europe, що зараз базується на британській авіабазі Fairford.

Пара бомбардувальників B-1B Lancer із складу Bomber Task Force-Europe прямують до Європи, фото з відкритих джерел

В рамках виконання своїх завдань екіпажі американських В-1В Lancer налагодили буквально "конвеєрне бомбардування": після чергової успішно виконаної місії ці літаки повертались до авіабази Fairford хіба що для того, щоб виконати маневр "конвеєр" - торкання злітно-посадкової смуги випущеним шасі та одразу ж захід на новий зліт. Про це свідчить відео, яке виклав портал The Drive.

Читайте також: Франція збудує "океанські патрульні кораблі" для заміни корветів 1970-х років

Як розповідав Defense Express, США перекинули свої В-1В Lancer на початку жовтня 2021 року. Завдання, які стоять перед цими літаками: в загальних рисах – підтримка союзників США по НАТО, в конкретних – відпрацювання так званого "гнучкого розгортання" стратегічних бомбардувальників під час польотів на просторах від Британських островів до Африканського рогу.

ВПС США хочуть на практиці перевірити, наскільки "гнучким інструментом реагування на кризи" є стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer.

Бомбардувальник B-1B Lancer із складу Bomber Task Force-Europe виконує посадку на аеродромі Великої Британії, фото з відкритих джерел
Читайте також: Великій Британії не вистачило шести років, аби завершити ремонт атомного ракетоносця HMS Vanguard