xcounter
#

Скільки російських ракет та іранських дронів-камікадзе збили ПС ЗСУ за майже шість місяців

2895
ЗРК IRIS-T в Україні, фото Командування ПС ЗСУ
ЗРК IRIS-T в Україні, фото Командування ПС ЗСУ

У ПС ЗСУ розповіли про ефективність нашої ППО та потребі в потужніших системах і літаках

Повітряні Сили ЗСУ мають у своєму активі низку сучасних систем від західних союзників України – такі як NASAMS чи IRIS-T, які ефективно нищать російські ракети, водночас наразі наші військові очікують на передачу ЗРК Patriot та SAMP/T, які відкриють нові можливості з протидії загрозі з неба.

зрк nasams
ЗРК NASAMS, фото ілюстративне

Загалом, як розповів в інтерв’ю виданню АрміяInform командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, з 11 вересня 2022 року – трохи менш як за шість місяців – було знищено понад 650 крилатих ракет окупантів та понад 610 іранських дронів-камікадзе.

Читайте також: РФ оновила Х-101: змінена система навігації, електроніка та встановлено радіолокаційні пастки (відео)
крилата ракета х-101 рф україна ппо
Збита російська крилата ракета Х-101, фото ілюстративне

Так, наприклад, нещодавно стало відомо про високу результативність німецького зенітного ракетного комплексу IRIS-T, який, як раніше розповідав Олещук, збила 100% російських ракет – всі ракети, а саме 51 одиниця, випущені з цього ЗРК, влучили у ціль.

IRIS-T
ЗРК IRIS-T ефективно знищує російські ракети, фото: Командування ПС ЗСУ
Олещук дякує союзникам за оборонну допомогу, але відзначає, що Україні потрібна технологічніша сучасніша зброя, щоб звільнити небо від "повітряних терористів" – зокрема сучасні багатоцільові літаки та зенітні ракетні системи середньої та великої дальності.

f-16 винищувач Україна
F-16, фото US DoD

Говорячи про літаки, то тут можна згадати передусім те, що раніше у ПС ЗСУ окреслили потребу у п'яти авіаційних бригадах F-16 Повітряних Сил, водночас поки що західні партнери не наважуються прийняти офіційне рішення щодо постачання західних бойових літаків Україні.

російські ракети західні ЗРК іскандер калібр х-22 х-101
Інфографіка Defense Express

Водночас щодо потужніших ЗРК, які допоможуть нам збивати ті ракети, які поки що недосяжні для нашої ППО, то наші військові вже активно навчаються на ЗРК Patriot – як у США, так і у Німеччині. Як раніше розповідав міністр оборони України Олексій Резніков, наші військові мають опанувати цей ЗРК за рекордні 10 тижнів.

Читайте також: Чому потрібні саме Patriot PAC3 та SAMP/T для перехоплення балістичних ракет та навіть Х-22