xcounter
#

Стали відомі рекордні строки, за які ЗСУ мають опанувати ЗРК Patriot

2835
Пуск PAC-3 MSE
Пуск PAC-3 MSE

Тим часом наші військові вже прибули в США, щоб вчитися збивати російські ракети з американського ЗРК

Українські військові опанують американський зенітний ракетний комплекс Patriot за 10 тижнів – такі терміни назвав міністр оборони України Олексій Резніков під час зустрічі з представниками критичної інфраструктури, як повідомляє видання АрміяInform.

"Раніше ми навіть мріяти не могли про те, що нам дадуть, наприклад Patriot, вартість якого мільярд доларів, а підготовка, яка складає 10 місяців, – мінімальна. Сьогодні ж є рішення, що наших офіцерів підготують за 10 тижнів. Такі зобов’язання взяли на себе американські партнери", – відзначив очільник оборонного відомства.

Читайте також: Чому потрібні саме Patriot PAC3 та SAMP/T для перехоплення балістичних ракет та навіть Х-22

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на початку цього тижня військові ЗСУ вже прибули в США, щоб вчитися збивати російські ракети з зенітного ракетного комплексу Patriot.

Тому цілком ймовірно, що вже до кінця березня наші військовослужбовці вже опанують цей ЗРК і він невдовзі стане на захист українського неба від російських ракет.

Patriot збройних сил Нідерландів
Patriot збройних сил Нідерландів. Фото: Koninklijke Landmacht

Нагадаємо, наприкінці минулого року США оголосили, що Збройні Сили України отримають батарею ЗРК Patriot. Вже на початку 2023 року стало відомо, що ще одну батарею цього ЗРК передасть Німеччина, а нещодавно про передачу батареї Patriot повідомили і Нідерланди.

Читайте також: РФ почала бити з С-400 ракетами 48Н6ДМ по містах: звідки б'ють, загроза та протидія