xcounter
#

Щоб перетворити B-1 на "полігон" для гіперзвукових ракет замість B-52, у Boeing є нові пілони LAM

2109
Всі фото – U.S. Air Force
Всі фото – U.S. Air Force

Це допоможе вивільнити більше B-52 для виконання інших завдань

Американський стратегічний бомбардувальник B-1 Lancer може стати новим "випробувальним полігоном" для Повітряних сил США – компанія Boeing власним коштом розробила новий пілон Load Adaptable Modular (LAM) для літака B-1 і пропонує службі перенести випробування гіперзвукових ракет з B-52 на B-1, розповідає видання Air and Space Forces Magazine.

B-1 Lancer

Так, серед усього, ці пілони допоможуть збільшити вантажність B-1 одразу на 50% для багатьох існуючих озброєнь, кажуть у Boeing, яка сьогодні проводить тестування LAM.

Читайте також: Скорочення парку бомбардувальників B-1B Lancer ставлять "на паузу": для чого це потрібно

Наразі у Boeing зробили чотири пілони, але найближчим часом планують отримати контракт на будівництво ще декількох – офіційний анонс програми LAM очікується найближчим часом.

Пілон LAM було побудовано таким чином, щоб його досить швидко можна було б "переналаштувати" для перевезення різних типів як нового, так і вже існуючого озброєння.

Завдяки новому пілону B-1 може нести ракети на кшталт гіперзвукової AGM-183A ARRW (яку остаточно "списувати" поки що зарано), а також і "деякі майбутні концепції", пов’язані з гіперзвуком.

Читайте також: Питання також і в поставках з України: США поки не можуть розгорнути масштабне виробництво гіперзвукової зброї