xcounter
#

Розвідник RQ-4B опинився за 100 км від узбережжя РФ, і це доволі незвичний маршрут над Чорним морем

7434
RQ-4B, фото U.S. Air Force by Bobbi Zapka
RQ-4B, фото U.S. Air Force by Bobbi Zapka

До безпілотника в Чорному морі також приєднався і британський розвідувальний літак, але його маршрут був вже стандартним

Розвідувальні літальні апарати НАТО продовжують здійснювати розвідку в небі над Чорним морем – водночас нещодавно в цьому регіоні за допомогою сервісу Flightradar24 можна було побачити доволі нетипову активність безпілотника RQ-4B Global Hawk Повітряних сил США, відзначають у виданні The War Zone.

Читайте також: Чи можуть США взагалі відмовитися від MQ-9 над Чорним морем, щоб їх більше не таранили російські Су-27

Так, згідно з даними сервісу, розвідувальний безпілотник активно "намотував кола" неподалік від російського узбережжя, зокрема поблизу таких міст, як Сочі та Новоросійськ. Як вирахував один з користувачів Twitter, безпілотник міг наблизитися до узбережжя окупантів на відстань у 54 морські милі – або ж орієнтовно близько 100 кілометрів.

Такий маршрут для розвідувальних безпілотників країн НАТО дійсно можна назвати незвичним, бо як правило вони літають в районі центральної частини Чорного моря, ймовірно передусім з метою розвідки тимчасово окупованого Криму, хоча з іншого боку останнім часом розвідувальні літальні апарати частіше літають східніше за свій типовий маршрут.

розвідувальний безпілотник RQ-4B Global Hawk
RQ-4B Global Hawk, фото U.S. Air Force

Наразі незрозуміло, з якою саме метою RQ-4B Global Hawk літав так близько до узбережжя РФ, але водночас потенційних цікавих об’єктів для розвідки насправді може бути чимало. Водночас паралельно з БПЛА поблизу тимчасово окупованого Криму літав і літак RC-135W Rivet Королівських ПС Великої Британії за більш "типовим" маршрутом.

Тож вкотре фіксуємо факт, що попри збитий MQ-9 російським Су-27, а також пуску ракети поруч з RC-135W Rivet Joint, розвідувальні літальні апарати продовжують активно здійснювати розвідку в регіоні, і навіть за доволі неочікуваними маршрутами.

Читайте також: Рашисти промазали ракетою по MQ-9 Reaper зі свого ЗРГК "Панцирь-С1"