xcounter
#

Рашисти промазали ракетою по MQ-9 Reaper зі свого ЗРГК "Панцирь-С1"

29421
MQ-9 Reaper. Фото U.S. Air Force
MQ-9 Reaper. Фото U.S. Air Force

Рашисти цілком могли помилитися і переплутати цей БПЛА з іншим, але факт залишається фактом

Західні ЗМІ продовжують публікувати цікаві факти зі злитих даних Пентагона, і деякі з них насправді знаходять ще й офіційне підтвердження – наприклад, епізод з американським безпілотним літальним апаратом MQ-9 Reaper, про який розповідає видання The War Zone.

ЗРГК
ЗРГК "Панцирь-С1", фото ілюстративне

Так, в документах міститься інформація, що рашисти в листопаді 2022 року зі свого зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцирь-С1" намагалися збити американський безпілотник MQ-9 Reaper, який пролітав у небі над східною Сирією.

Читайте також: РФ використовує "іракські" ЗРГК "Панцирь-1С" щоб поспіхом спробувати "закрити" дірки у ППО

І як відзначають у виданні, таку інформацію їм підтвердили в Центральному командуванні Збройних сил США.

MQ-9 Reaper
MQ-9 Reaper. Фото U.S. Air Force

"Ми можемо підтвердити, що контрольований Росією SA-22 ["Панцирь-С1" за кодифікацією НАТО] випустив ракету по американському MQ-9 27 листопада 2022 року", – таку заяву зробив полковник Армії США Джо Буччіно.

Подбробиць щодо цього епізоду насправді вже не так й багато – відзначається що комплекс, який запустив ракету в, перебував на аеродромі Камишли на північному сході Сирії.

Також невідомо, чи була атака на MQ-9 спланованою і рашисти точно мали інформацію, що це саме американський безпілотник або ж помилково прийняли його за інший літальний апарат.

У контексті цього варто згадати інший нещодавній епізод, в небі над Чорним морем, де росіянам таки вдалося збити американський БПЛА MQ-9 Reaper – щоправда, тоді БПЛА впав у результаті зіткнення з рашистським Су-27.

Читайте також: Як Кремль своїми С-400 та "Панцирями" посеред Москви зруйнував свій головний міф: як виглядає ППО столиці РФ