xcounter
#

РФ використовує "іракські" ЗРГК "Панцирь-1С" щоб поспіхом спробувати "закрити" дірки у ППО

7469
ЗРГК "Панцирь-1С" армії РФ
ЗРГК "Панцирь-1С" армії РФ

"Панцирь-1С" лише у фантазіях РФ виявився надійним та потужним, хоча ще до 24 лютого активно критикувався навіть у РФ

Армія РФ відчуває значний брак із зенітними ракетними комплексами й вимушена "відбирати" їх в експортних замовників. Зокрема у мережі з'явилось фото ЗРГК "Панцирь-1С" у вкрай специфічному камуфляжі, який використовують окупанти.

На фото звернув увагу Олександр Коваленко, більш відомий, як zloy_odessit. Точна дата та місце зйомки не відомо, але з огляду на зелену траву та одяг рашистів, скоріше мова йде про період до жовтня цього року.

Читайте також: У США назвали строки постачання революційної системи доповненої реальності для ближнього бою IVAS

Зазначимо, що Ірак замовив у РФ до 48 "Панцирів" у 2014 році, з яких станом на 2018 рік було поставлено половина. Вартість замовлення, за наявною інформацією, складала 2,3 млрд доларів. І саме камуфляж видав походження цього комплексу у рядах окупантів.

панцирь ірак
ЗРГК "Панцирь-1С" армії Іраку

Поява "іракських" ЗРГК "Панцирь-1С" дійсно може вказувати на те, що у РФ брак наявних засобів ППО і Кремль вимушений зривати постачання продукції на експорт. Як мінімум аналогічний випадок був зафіксований відносно артилерійських боєприпасів, які призначались для Азербайджану.

Водночас контракт міг цілком бути скасований самим Багдадом і тоді у РФ з'явились "вільні" "Панцирі", які цілком логічно були відправлені у власну армію. Але те, що під час передачі не був змінений камуфляж цілком вказує на поспіх у передачі цього ЗРГК. А те, що фото було зроблено мінімум декілька місяців тому, говорить про те, що ситуація з того часу для РФ відносно засобів ППО могла лише погіршитись.

Читайте також: "Вагнерівці" кажуть, що можуть майже "без узгоджень" бити зі свого "Панцирь-С1" і скаржитися виробнику на якість