xcounter
#

Розкрито нову деталь унікальної операції зі знищення ВДК "Минск" та підводного човна "Ростов-на-Дону"

17073
Російський ВДК "Минск" до того, як українські літаки поцілили у нього високоточними ракетами
Російський ВДК "Минск" до того, як українські літаки поцілили у нього високоточними ракетами

Сили оборони напрочуд ефективно комбінують наявні можливості для проведення надскладних операцій з ураження цінного російського озброєння та військової техніки

Головне управління розвідки у своєму повідомленні про роботу "Народного супутника" ICEYE, який рік тому було закуплено у рамках спільного проєкту фонда Сергія Притули та волонтера Ігоря Лаченкова, стверджують, що цей супутник допомагає службі отримувати "критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані".

Супутник ICEYE
Супутник ICEYE, фото ілюстративне

І як приклад у ГУР МОУ розповідають, що саме супутник ICEYE відіграв важливу роль в операцій з ураження у Севастопольській бухті російського великого десантного корабля та підводного човна.

Читайте також: Під Москвою на спеціальному аеродромі "Чкаловский" підірвано літаки та вертоліт - ГУР МОУ

Цей факт насправді знову підтверджує, що знищення корабля "Минск" та підводного човна "Ростов-на-Дону" — досить унікальна та напрочуд продумана операція, яка завдала окупантам збитків на сотні мільйонів доларів.

І що для неї Сили оборони України використали всі можливі інструменти, включно з тим, що ракети на корабель та підводний човен ЧФ РФ наводили з землі спецпризначенці.

І якщо зображення ураженого корабля "Минск" з’явилися того ж дня, коли була здійснена спецоперація Сил оборони — 13 вересня, то фото підводного човна "Ростов-на-Дону" були оприлюднені дещо пізніше, і на них можна детально роздивитися дійсно масштабні пошкодження у носовій та центральній частині корпусу.

підводний човен
Уражений російський підводний човен "Ростов-на-Дону"

Нагадаємо, що безпосередньо ураження російських корабля та підводного човна здійснювала українська авіація, як раніше натякав командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, здійснювалося далекобійними крилатими ракетами Storm Shadow/SCALP.

Читайте також: Коли США дадуть Україні ATACMS, то "Нептун" підійде для ударів по Кримському мосту