xcounter
#

Російський "Сбербанк" раптом згадав про фантастичний "борг" ДАХК "Артем" у $20 млн і подав до українського суду

3950
Ракети середньої дальності "повітря-повітря" Р-27 з різними видами ГСН виробництва ДАХК "Артем"
Ракети середньої дальності "повітря-повітря" Р-27 з різними видами ГСН виробництва ДАХК "Артем"

Справу про стягнення заборгованості розглядає Госпсуд міста Києва

Повідомляється, що 22 жовтня ц.р. Господарський суд міста Києва відкрив провадження в справі №910/15913/20 за позовом (від 19 жовтня ц.р.) української дочірньої філії Сбербанку РФ.

Згідно з судовими матеріалами, ДП "Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" (входить до складу ДК "Укроборонпром") начебто винна росіянам заборгованість у розмірі $10,2 млн та 203,8 млн гривень.

Читайте також: Перша партія нових НАР РС-80 для ЗСУ успішно пройшла випробування (відео)
позов

Вимоги російської філії обґрунтовуються "неналежним виконанням відповідачем зобов'язань за договором про відкриття кредитної лінії № 01-В/14/62/КЛ-КБ, внаслідок чого у відповідача утворилася заборгованість перед позивачем за вказаним правочином".

Позивач стверджує, що українське оборонне підприємство 20 січня 2014 року взяло в АТ "Сбербанк" доларовий кредит. Відповідно "дочка" російського держбанку вимагає стягнення боргу, що включає:

  • заборгованість власне за кредитом у розмірі $6 653 300,2,
  • проценти за користування кредитом у розмірі $3 562 460,72,
  • пеню за прострочення заборгованості за тілом кредиту - 153 601 222,47 гривні, пеню за прострочення сплати процентів за користування кредитом - 50 175 865,87 гривень.
ДАХК "Артем"
ДАХК "Артем" виготовляє широкий спектр керованих та некерованих ракет та снарядів. Стенд компанії на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Нагадаємо, ДАХК "Артем" є лідером у сфері виробництва авіаційних керованих ракет класу "повітря-повітря", автоматизованих комплексів для підготовки та технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет, а також приладів та обладнання для авіаційних літальних апаратів.

Зокрема, нещодавно компанія завершила випробування першої партії некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених на потреби Міністерства оборони України.

Читайте також: "Укроборонпром" присвоїв собі перемогу, до якої не має жодного відношення