xcounter
#

Росія під приводом навчань перекинула в Крим винищувачі Су-27 і Су-30: "лякають" французький фрегат

1861
РФ хоче налякати своїми літаками французький фрегат
РФ хоче налякати своїми літаками французький фрегат

Саме сьогодні в Одесу прибув фрегат ВМС Франції, крилаті ракети якого можуть "дістати" до окупованого Криму

Чорноморський флот РФ сьогодні, 24 грудня, повідомив, що "винищувачі Су-27СМ3 та Су-30М2 Південного військового округу (ПВО) у зоні льотно-тактичних навчань відпрацювали перебазування літаків на оперативні аеродроми в Криму з Краснодарського краю".

Су-27СМ3
Винищучачі Су-27СМ3

Відомо, що "перебазування відпрацьовувалося на різні аеродроми в зоні відповідальності ПВО, у тому числі на аеродроми в Криму, на яких були розгорнуті тимчасові пункти заправки авіаційної техніки, а також місця стоянки та робочі зоні спеціалістів авіаційного озброєння".

Читайте також: Скільки бойових літаків має РФ та якими є перспективи російської військової авіації

Зазначається, що під час навчань екіпажі винищувачів виконали прискорену підготовку бойових машин та здійснили парні синхронні вильоти. Крім того, під час польотів льотчики відпрацювали задачі з відбиття бомбардувальників умовного противника на аеродроми.

Льотно-тактичні навчання з винищувачами пройшли на фоні маневрів, які проводять в Криму та Краснодарському краї 1200 десантників.

Ймовірно, такі дії росіян є відповіддю на те, що до одного з причалів Одеського морського порту сьогодні, 24 грудня 2021 року ошвартувався фрегат FS Auvergne (D 654) Військово-Морських Сил Франції.

Фрегат Auvergne Франція
Фрегат Auvergne ВМС Франції прибуває в Одесу, фото – прес-служба ВМС України

Таким чином Франція починає відкриту конфронтацію із РФ у Чорному морі та демонструє свою здатність "взяти під приціл" чутливі для Кремля об’єкти

Читайте також: Російський винищувач Су-35 остаточно "пролітає" повз Індонезію: між якими варіантами буде обирати країна