xcounter
#

РФ збільшує кількість ударів новими УМПБ Д-30СН: били по Мирнограду у 30 км від фронту

8315
Уламки УМПБ Д-30СН
Уламки УМПБ Д-30СН

Рашисти використали УМПБ Д-30СН​ для удару по житловій забудівлі й спочатку вважалось, що удар завданий з С-300

Лише днями з'явилась інформація, що ворог почав використовувати нову зброю - плануючі бомби УМПБ Д-30СН, які є аналогом американських SDB, включно з можливістю пуску з наземних пускових, як й GLSDB. А вже сьогодні, 10 березня, офіційно повідомлено про ворожий удар цим озброєнням по тиловому району - по місту Мирноград у Донецькій області.

Під час телемарафону речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що трьома УМПБ Д-30СН було завдано удар по житловій забудові, у результаті чого поранено 5 осіб, серед них один підліток, та пошкоджені багатоквартирні будинки.

Читайте також: Якісний супутниковий знімок авіазаводу у Таганрозі доводить можливість ураження ще одного російського А-50

Таким чином удар був завданий на глибину у понад 30 км від переднього краю. Й спочатку вважалось, що удар був здійснений з ЗРК С-300.

Зазначимо, що ворог використовує бомби з УМПК здебільшого для ураження передових позицій наших захисників, а не для ударів по тилу, що пов'язано із тим, що дальність скидання таких комплектів становить 50-70 км. Й таким чином, якщо це був авіаудар, дальність УМПБ Д-30СН більша, або ці бомби були запущені з наземної пускової. У ролі останньої у РФ декларується модернізація РСЗВ "Смерч" - "Торнадо-С".

Таким чином можливо відмітити те, що використання УМПБ Д-30СН може виявитись більш масованим, а не поодиноким, як це зазвичай відбувається з будь-яким новим видом озброєння.

УМПБ Д-30СН
УМПБ Д-30СН

Водночас на відміну від УМПК доволі схоже, що УМПБ Д-30СН, який розшифровується, як "Универсальный Межвидовой Планирующий Боеприпас", скоріш за все є новоствореним боєприпасом, а не комплектом під звичайні бомби. Це означає, що його виробництво не може бути аналогічним до УМПК, які дійсно масово виробляють у підмосковному місті Корольов, а сам він дорожчий.

Читайте також: Українські танкісти назвали плюс та мінуси британських Challenger 2, а також скільки їх залишилось у строю