xcounter
#

РФ завербувала 13 тисяч білоруських силовиків на війну проти України - Генштаб

4909
РФ завербувала 13 тисяч білоруських силовиків на війну проти України - Генштаб

Кремль завербував у Білорусі додаткову "міні-армію" з військових військ спеціального призначення

Для поповнення рядів гарматного м'яса Кремль активно вишукує нові джерела живої сили і окрім тюрем та дотаційних регіонів, активізували вербування на території Білорусі.

"Загалом за наявними даними РФ продовжує втягувати Білорусь в повномасштабну війну проти України. За попередніми даними до 13 тисяч осіб, з числа діючих і колишніх військовослужбовців білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНа підписали згоду на участь у війні проти України. Основний мотив - виключно фінансовий. Ніякої ідеологічної складової", - повідомив під час брифінгу начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов

Читайте також: Бійці ССО "Азов" взяли як трофей рідкісний "гібрид" МТ-ЛБ і БТР-82А (фото)

Зазначимо, що сили спецоперацій Білорусі об'єднують десантно-штурмову, повітряно-десантну та окрему бригаду спеціального призначення, а також два окремих загони спецпризначення. Загальна чисельність цього роду військ у Білорусі - близько 6 тисяч осіб. Чисельність білоруського ОМОНа - 1,5 тисячі.

Таким чином, якщо РФ при вербуванні зробила ухил саме на таких "фахівців", то мова йде про можливість сформувати для дій проти України, більш ніж потужні сили. Більше того, 13 тисяч таких найманців вже переважають за своєю кількістю сухопутні війська Білорусі (10,7 тисячі за оцінкою Military Balance).

Читайте також: Коли паркани та каміння краще за штатний захист найновіших танків РФ: що в контейнерах ДЗ армії РФ
ТЕГИ Війна