xcounter
#

Бійці ССО "Азов" взяли як трофей рідкісний "гібрид" МТ-ЛБ і БТР-82А (фото)

22532
Рашистська бронемашина типу МТ-ЛБМ 6БМ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська бронемашина типу МТ-ЛБМ 6БМ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Така машина має "чеченське" походження

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker виклав фото, які вказують – бійці підрозділу ССО "Азов", які діють на Запорізькому напрямку взяли як трофей рідкісну російську бронемашину типу МТ-ЛБМ 6БМ. Ця бронемашина озброєна баштою від БТР-82А, і досі подібні "гібриди" не "засвічувались" в соцмережах як трофеї ЗСУ або як знищені нашим захисниками.

Автори допису припускають, що цей "гібрид" під назвою МТ-ЛБМ 6БМ використовували російські війська, перекинуті в Україну із Південної Осетії. Таке можна подумати, якщо звернути увагу на "імпровізоване" підсилення захисту бронелистами на цій машині.

Але якщо трохи попрацюємо з даними у відкритих джерелах, то побачимо – бронемашини МТ-ЛБМ 6БМ використовує зокрема 291-ий мотострілецький полк із складу 42-ої мотострілецької дивізії 58-ої армії Південного округу ЗС РФ.

В свою чергу, 291-ий полк (за деякими даними) має пункт постійної дислокації в селі Борзой Чеченської Республіки.

МТ-ЛБМ 6БМ із складу 291-го мотострілецького полку армії РФ, зображення з відкритих джерел

Також є дані, що підрозділи із складу цього ж полку та 42-ої дивізії армія РФ задіяла для агресії саме на Запорізькому напрямку. Тому, схоже, затрофеєний "азовцями" МТ-ЛБМ 6БМ має цілком "чеченське" походження.

Цікаво, що армія РФ використовувала бронемашини типу МТ-ЛБМ 6БМ ще наприкінці 1990-х – на початку 2000-х, коли якраз вела війну проти Чечні.

МТ-ЛБМ 6БМ армії РФ під час війни проти Чечні, архівне фото з відкритих джерел