xcounter
#

Коли паркани та каміння краще за штатний захист найновіших танків РФ: що в контейнерах ДЗ армії РФ

16282
Т-72Б3, коли рашисти знають, що їх захищає насправді
Т-72Б3, коли рашисти знають, що їх захищає насправді

Танкісти армії РФ, які захищають свої танки всім чим знайдуть просто знають, що це єдине на що вони можуть сподіватися

Рашиські танкісти ввели масову практику додатково захищати свої танки. Для цього у хід йде все, що може хоча б якось створити ілюзію додаткового бронювання.

Наприклад, мішки з піском чи сітки з камінням, традиційні штатні "ліжка", а у випадку їх відсутності звичайні паркани. Логічним поясненням цього доволі часто вважається невігластво і хоча воно дійсно може мати місце, але є і інше пояснення.

Читайте також: Чому рашисти "зюквою" сидять у Т-72Б3 та часто кидають їх прямо на полі бою (відео)

Справа в тому, що рашиські танкісти дійсно можуть добре знати, що їхні танки не захищенні динамічним захистом. Свідченням цього є відео від Страткому ЗСУ, яке, скоріш за все, знято на одній з українських баз концентрації трофейної техніки армії РФ. На ньому зроблено короткий огляд танку Т-80БВМ з динамічним захистом "Реликт" з елементами 4С23.

Як виявилось, вони заповнені не спеціальними елементами, які здатні зруйнувати кумулятивну струю, а гумою, ДСП або картоном, чи чимось подібним.

Водночас елемент 4С23 має виглядати наступним чином: металева пластина, яка заповнена вибуховою речовиною.

4С23
4С23 з ілюстративним розрізом

Також пустими виявились контейнери для динамічного захисту на щоках башти. Тобто контейнер є, але самого захисту немає, як і слідів того, що він там був.

Увагу привертає те, що була зроблена симуляція саме верхнього динамічного захисту. При цьому не на "колгоспному", а цілковито промисловому рівні. Тобто це не може бути "творчістю" на місцях, а більше вказує на оригінальне виконання елементів.

Система так званої військової прийомки озброєння та військової техніки у РФ аналогічна радянський, тому у "схему" з муляжами включено завод-виробник ДЗ, завод, який приводив модернізацію машин, а також міністерство оборони РФ.

Враховуючи масштабну модернізацію танків у РФ шляхом встановлення саме нового динамічного захисту, що передбачає використання десятків секцій ДЗ на кожній машині, такий "муляж" дозволяє легко "покласти у кишеню" величезні кошти всім причетним до такого "схематозу".

Повне відео нижче:

Читайте також: РФ згадала про свою революційну "чудо-БМП", що "перепише" правила використання бронетехніки на полі бою