xcounter
#

РФ згадала про свою революційну "чудо-БМП", що "перепише" правила використання бронетехніки на полі бою

48749
Безекіпажна БМП-3 "Удар" з бойовим модулем "Бумеранг-БМ", фото ілюстративне
Безекіпажна БМП-3 "Удар" з бойовим модулем "Бумеранг-БМ", фото ілюстративне

Ще одна "аналоговнєт" зброя буде "дивувати" світ на виставках та парадах

Російська "оборонка" на міжнародному військово-технічному форумі "Армия-2022" продемонструє свою чергову "вундерваффе" – безекіпажну БМП-3. Про це повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на корпорацію "Ростех".

"У динамічній демонстрації вперше продемонструє свої можливості роботизована БМП-3 з бойовим модулем. Машина-робот є спільним проектом підприємств холдингу "Високоточні системи" – Курганського машинобудівного заводу й ВНИИ "Сигнал", – заявили у корпорації.

Читайте також: Дешевша за ATACMS: знищити корабель РФ на відстані 650 км з безпілотного HIMARS ракетою PrSM

Зазначається, що під час демонстрації "роботом" будуть керувати дистанційно. Крім того, машина також оснащена роботизованим бойовим модулем "Синица" (тут варто зауважити, що раніше ця БМП демонструвалася з бойовими модулем "Бумеранг-БМ" з 30-мм гарматою 2А42).

З відкритих джерел дізнаємося, що "роботизована БМП-3" – це так званий розвідувально-ударний наземний робототехнічний комплекс "Удар", що передбачає не створення бойового робота з "нуля", а роботизацію вже готової машини. Вперше ця машина була продемонстрована у жовтні 2015 року.

БМП-3
БМП-3, фото ілюстративне

З цією метою для БМП-3 була розроблена уніфікована система управління зі всіма необхідними вузлами та блоками – зазначається, що машина може як керуватися дистанційно, так і виконувати задачі автономно, що дозволяє автоматизувати "рутинні" дії, якщо машину, наприклад, використовують для перевезення вантажів.

Причому за побудову маршруту у роботизованій БМП відповідатимуть системи штучного інтелекту, а дані для карт будуть збирати з камер кругового огляду та датчиків, встановлених на машині.

БМП знищена Україна ЗСУ
Знищена російська БМП в Україні. У роботизованої башти літатимуть так само гарно

Російські розробники кажуть, що також зберегли у машині й можливість "екіпажного режиму", коли за потреби БМП керують "традиційним" способом. Разом з тим, керування "безпілотними" машинами буде здійснюватися з пункту дистанційного управління на шасі "Урал-4320".

У "Ростех" також стверджували, що роботизований комплекс "Удар" може взаємодіяти з БПЛА, а також легкими роботами, які встановлюються "на чи в кормовій частині робота "Удар".

Самі рашисти позиціюють цю машину як "сучасного розвідника, що здатний у будь-яку погоду вдень та вночі вражати техніку та об’єкти противника у повному режимі радіомовчання" і стверджують, що роботизована БМП-3 "не просто скоригує деякі правила використання бронетехніки, але й здатна їх переписати",

ТТХ у цієї машини наступні – маса у 18,7 тонни, з двигуном УТД-29 потужністю 500 к. с. може розвивати швидкість до 70 км/год. Машина може долати відстані до 600 км. Водночас озброєння цієї машини – роботизований бойовий модуль "Синица" – має основну 100-мм гармату, допоміжну 30-мм гармату та кулемет калібру 7,62 мм.

Читайте також: ЗСУ на п’ятий місяць війни продовжують збирати трофейні БМП-3 рашистів (фото)