xcounter
#

ЗСУ на п’ятий місяць війни продовжують збирати трофейні БМП-3 рашистів (фото)

7001
Ворожа БМП-3, ілюстративне фото довоєнних часів
Ворожа БМП-3, ілюстративне фото довоєнних часів

Всупереч "ідеологічній мобілізації", мотивація окупантів воювати продовжує падати

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – під час боїв на Ізюмському напрямку бійці Збройних Сил України взяли як трофей чергову бойову машину піхоти БМП-3 армії РФ.

Такий трофей – насправді доволі рідкісний. За даними порталу Oryx, за 5 місяців війни наші захисники захопили як трофей лише 40 одиниць БМП-3.

Читайте також: ЗСУ добивають залишки новітньої бронетехніки росіян, "в капкан" взяли БМП-3М і Т-72Б3

За даними The Military Balance, на кінець 2021 року армія РФ мала усього 600 одиниць БМП-3. За консервативними оцінками порталу Oryx, під час боїв проти ЗСУ орки втратили мінімум 78 одиниць БМП-3. І на цьому тлі може видаватись взагалі "рідкістю", що в стройових частинах російських окупантів досі залишились БМП цього типу. Але тут варто звернути увагу на інший момент.

Російська БМП-3, що на початку березня 2022 року стала трофеєм ЗСУ, фото з відкритих джерел

На цій бронемашині можемо помітити рашистський напис "за пацанов", тільки із "зюквою". Це вказує – для "мобілізації духу" окупаційних військ їхні" політруки намагаються використовувати факт із розряду "сколько пацанов полегло".

Але така технологія "ідеологічної мобілізації" на практиці не спрацьовує, бо конкретно в цьому епізоді орки кинули свою БМП-3 в бою без видимих пошкоджень (бачимо хіба що сліди влучання уламків, які однак броня витримала).

Ворожа БМП-3, що стала трофеєм ЗСУ, липень 2022 року, Ізюмський напрямок
Читайте також: Нагорода за впертість: рашисти на БМП-3 вирішили проїхатись мінним полем