xcounter
#

РФ втратила ще один корабель, чому зникли Т-90М та "Армата" і неочікуване джерело поставок для ЗСУ: події тижня війни від Defense Express

381160
Вороже "вундер-ваффе" Т-14 "Армата" на параді, ілюстративне фото довоєнних часів
Вороже "вундер-ваффе" Т-14 "Армата" на параді, ілюстративне фото довоєнних часів

РФ безглуздо втратила ще один свій корабель, чому "зникли" рашистські танки Т-90М та "Армата" і ЗСУ мають неочікуване джерело поставок боєприпасів та бронетехніки – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Дістали й на висоті

Збройні Сили України знищили ще один ударний вертоліт Ка-52 армії РФ, на цей раз на камеру попала робота зенітного ракетного комплексу "Оса" у районі Херсону. При цьому з двох ракурсів, що вкрай незвично, бо частіше на камеру взагалі потрапляє робота розрахунків переносних зенітних ракетних комплексів.

Читайте також: ЗСУ "полюють на Гєрасімова", знесли командний пункт рашистів та демілітаризували понад 15 танків

На першому відео робота ЗРК зі сторони. На ньому добре видно і пуск ракети і її підрив на висоті де знаходився ворожий вертоліт.

На другому відео - та сама подія, але очима операторів ЗРК "Оса", які вправно знищили ціль.

Зазначимо, що враховуючи висоту польоту Ка-52, скоріш за все, він виконував розвідувальне завдання та намагався виявити цілі для наведення на них інших засобів ураження.

Рашисти втратили свій корабель

Російські окупаційні війська "на рівному місці" втратили ще один свій корабель – сторожовий корабель "Расул Гамзатов" проекту 22460, який належав береговій охороні прикордонної служби ФСБ РФ.

Cторожовий корабель "Расул Гамзатов" проекту 22460
Cторожовий корабель "Расул Гамзатов" проекту 22460

Як підтвердили Defense Express з власних джерел, корабель було пошкоджено під час переходу внутрішніми водами (Волго-Донський канал) з Каспійського до Азовського моря. Деталі – у нашому матеріалі.

Під Балаклією збили чергову "Сушку" рашистів

Збройні Сили України знищили черговий літак так званих "повітряно-космічних сил" РФ: Су-30 або Су-34 у районі Балаклії. За попередніми даними дякувати за чистку неба від окупантів необхідно протиповітряній обороні Повітряних Сил України.

Су-30, одна справа пілотажна група, інше - реальна війна
Су-30, одна справа пілотажна група, інше - реальна війна

В мережі вже з'явилось декілька відео зі знищенням ворожого літака, які додають трохи деталей до події. Про це – у нашому матеріалі.

Не доїхали з парадів

Війна Росії проти України триває уже більше двох місяців. За весь цей час рашистське Міноборони так і не визнало, що їх орки зазнали важких втрат у бронетехніці.

За неповними даними порталу Oryx, ворог втратив уже 571 танк, за даними Генерального штабу ЗСУ - уже 939 танків. І це при тому, що за минулий 2021 рік армія ворога отримала лише 240 нових та модернізованих танків.

Рашистський Т-90М "Прорыв", "парадна демонстрація", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Т-90М "Прорыв", "парадна демонстрація", ілюстративне фото довоєнних часів

Серед втрат числяться і старі танки Т-72А (на озброєнні з 1979 р), і відносно сучасні модернізовані Т-72Б3М та Т-80ВБМ. Але серед втрат або ж воюючих зразків нема "новинок" ОПК орків - розпіарених Т-90М "Прорыв" та Т-14 "Армата".

Хоча, за даними експертів, частини 1-ої танкової армії мають Т-90М та Т-14. І більше того - ешелон із танками Т-90М наприкінці лютого було помічено біля кордону з Україною. Так у чому ж справа? Невже Т-90М та Т-14 такі погані, що МО РФ не наважується пускати їх у бій? Відповіді на ці питання – у матеріалі Defense Express.

Неочікуване джерело поставок

Уряд Данії прийняв рішення передати Україні нову партію військової допомоги на суму 600 мільйонів датських крон, або ж еквівалент 90 мільйонів доларів - бронетранспортери М113, міни калібру 120 мм та протитанкова зброя, без вказівки по кількості. Про це сповіщає суспільний телерадіомовник Danmarks Radio.

Бронетранспортер М113 армії Данії, фото - Heri Hammer Niclasen
Бронетранспортер М113 армії Данії, фото - Heri Hammer Niclasen

Незалежно від того, скільки саме одиниць зброї та техніки отримають ЗСУ від Данії, тут важлива сама тенденція – Копенгаген змінив свою офіційну позицію та наважився постачати Україні озброєння. Бо, як раніше розповідав Defense Express, на початку лютого цього року данський уряд відмовився продати України ПЗРК Stinger, бо вони "застарілі". Трохи деталей – у нашому матеріалі.

Читайте також: Польські ЗМІ показали, як наш МіГ-29 ефектно вийшов з-під удару росіян (відео)