xcounter
#

Дістали й на висоті: знищення Ка-52 рашистів під Херсоном з ЗРК "Оса" з двох ракурсів (відео)

167548
Дістали й на висоті: знищення Ка-52 рашистів під Херсоном з ЗРК "Оса" з двох ракурсів (відео)

Ка-52 рашистів, скоріш за все, виконував розвідувальну місію і перебував, як думали його пілоти, у повній безпеці

Збройні Сили України знищили ще один ударний вертоліт Ка-52 армії РФ, на цей раз на камеру попала робота зенітного ракетного комплексу "Оса" у районі Херсону. При цьому з двох ракурсів, що вкрай незвично, бо частіше на камеру взагалі потрапляє робота розрахунків переносних зенітних ракетних комплексів.

На першому відео робота ЗРК зі сторони. На ньому добре видно і пуск ракети і її підрив на висоті де знаходився ворожий вертоліт.

Читайте також: Пропагандони РФ почали вихвалятись тим що знищують власну техніку та захоплюють мисливські двостволки (фото)

На другому відео - та сама подія, але очима операторів ЗРК "Оса", які вправно знищили ціль.

Зазначимо, що враховуючи висоту польоту Ка-52, скоріш за все, він виконував розвідувальне завдання та намагався виявити цілі для наведення на них інших засобів ураження. Слід нагадати, що Ка-52 оснащений радіолокаційним комплексом "Арбалет", який здатний виявляти наземні цілі. Декларується що об'єкт типу "танк" він бачить з 12 км.

Ка-52
Ка-52

Водночас ЗРК "Оса-АКМ" має дальність знищення цілей до 10 км, а по висоті до 5 км. Таким чином, скоріш за все, реальна дальність роботи РЛС Ка-52 значно менша задекларованої. А щодо розрекламованого комплексу бортової оборони "Витебск", який має попереджати екіпаж про ракетну атаку, то про його ефективність говорить величезна кількість Ка-52 знищених взагалі з ПЗРК.

Оса зрк
ЗРК "Оса-АКМ"

Також не можемо нагадати про те, що насправді Ка-52 прострілюється з калібру 7,62 мм, тобто підбити цей "аналоговнетний" вертоліт можливо зі звичайного кулемета.

Читайте також: Росіяни відводять десантників та націлюють більше "Іскандерів" – Генштаб ЗСУ