xcounter
#

РФ вперше застосувала свій аналог JDAM-ER та вдарила "високоточним" озброєнням по Донецьку (фото)

25147
РФ пробує перетворити свої ФАБи на "високоточну зброю"
РФ пробує перетворити свої ФАБи на "високоточну зброю"

Аналог JDAM-ER від рашистів впав у приватному секторі Донецька не розірвавшись

У поки ще окупованому Донецьку було зафіксоване падіння "нового виду озброєння", яке впало у північно-західному районі міста.

Також були одразу опубліковані фото елементів цього озброєння, які мали характерні риси комплекту крил, які розкриваються у повітрі.

Читайте також: У РФ розкрили реальні темпи відновлення Т-62, які хаотично модернізуються з відставанням від графіка

Попри те, що одразу з'явилась версія, що це JDAM-ER, всі ці теорії розбились о фото самої авіаційної бомби, яка не розірвалась.

ФАБ-500М-62

У цій авіаційній бомбі доволі легко впізнати ФАБ-500М-62, яку активно використовує РФ, зокрема й для ударів по цивільних об'єктах.

ФАБ-500М-62

Саме цей авіаційний боєприпас у РФ намагались перетворити на високоточний з можливістю планування. Про це стало відомо на початку січня, коли було опубліковане наступне фото:

Аналог JDAM-ER РФ

І дуже схоже, що початок використання цього виду боєприпасів призвів до удару по Донецьку. Водночас те, що бомба "пропахала" землю можливо означає, що дальність скидання не дозволила їй пролетіти визначену відстань і вона зіткнулась із ґрунтом під пологим кутом.

Для порівняння також докладаємо фото з JDAM-ER, який має іншу форму механізму розгортання крил, коли крила поряд один з одним, а не один над одним, а також потребує заміни хвостового оперення самої бомби.

JDAM-ER
JDAM-ER

Читайте також: США готові продати 300 вживаних Bradley Греції: й в Афінах вже заговорили про "круговий обмін" на БМП-1 для України