xcounter
#

РФ створює спеціальну ракету до С-400 для ударів по землі із більшою БЧ: показали випробування та назвали "високоточною"

С-400
С-400
9851

Нова ракета для ударів по землі для С-400, яка скоріш за все є модернізацію зенітної, нібито має більшу дальність, точність та бойову частину

У РФ йдуть роботи зі створення окремої ракети, скоріше модернізації наявної, до зенітного ракетного комплексу С-400, спеціально для ударів по землі.

Про це свідчить оприлюднений так званим заступником секретаря Радбезу РФ Дмітрієм Мєдвєдєвим відео з її випробувань, які пройшли на полігоні "Капустин Яр". У відео продемонстровані самі пускові ЗРК, а також частина слайду:

Читайте також: Армія США робить свої висновки з поля бою в Україні: на чому сконцентрувались американські військові
С-400 для ударів по наземній цілі випробування

На ньому зображена схема польоту ракети по балістичній траєкторії, водночас у відео також потрапили декілька секундних уривків доповіді. Відповідно до них мета цих випробувань - "перевірка можливості та доцільності", а ракета має радіокомандне наведення.

Останнє підтверджується й тим, що на слайді зображено РЛС 92Н6Е, яка входить у склад С-400 та "веде" зенітні ракети, а заголовок слайда завершується словом "експерименту".

РЛС 92Н6Е
РЛС 92Н6Е

Водночас сам запуск, який може дати більше інформації щодо самої ракети, чи є вона модернізацією 48Н6, яка вже використовується ворогом для ударів по землі, чи новою, опублікований не був. У відео - лише дві пускові до ЗРК С-400.

С-400

Водночас сам Мєдвєдєв хоч описав нову ракету, як нову розробку, але зазначив, що були внесені зміни, які вплинули на дальність польоту, точність, а також відбулось посилення бойової частини.

Враховуючи те, що поки мова йде про випробування на "доцільність" вочевидь ця ракета знаходиться на початковій стадії розробки. Але якщо мова йде про фактичну переробку 48Н6, цикл її створення та випробування може бути значно коротшим ніж робота з нуля.

Нагадаємо, що 48Н6ДМ з С-400 має оціночну дальність у випадку пуску по землі від 230 км та бойову частину у 180 кг. Через специфіку керування зенітними ракетами ЗРК С-300 та С-400 радіокомандна РЛС не може її вести після того, як ракета перетнула радіогоризонт, через це її керування втрачається на висоті близько 3 км і вона падає приблизно у район цілі. Через це ворог зазвичай використовує такі засоби для ударів по містах з метою терору.

Читайте також: Видовищні кадри знищення російських РСЗВ з "феєрверком" під пильним оком українського "ШАРКа" (відео)